Ημερίδα παρουσίασης Προγραμμάτων

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η παρουσίαση των δράσεων από τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.






Η πρώτη παρουσίαση αφορούσε τον Όμιλο φιλαναγνωσίας με υπέθυνες καθηγήτριες τις κ. Ελένη Τσαούση και κ. Ρία Δημητροπούλου.
Ο όμιλος απευθύνθηκε σε μαθητές της  Α' και Β' τάξης και σκοπό είχε να τους παροτρύνει να ανακαλύψουν τη χαρά της λογοτεχνικής ανάγνωσης, ώστε το βιβλίο να γίνει χαρά, επικοινωνία, σύντροφος στην καθημερινότητά τους.
Παράλληλα να αναδείξει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης που βασίζονται στη βιωματική μάθηση και τη δημιουργική δραστηριότητα, να καλλιεργήσει τη φαντασία μέσα από τη νοητική αναπαράσταση των αφηγούμενων γεγονότων και καταστάσεων.
Παρουσιάστηκαν οι δράσεις από τις συναντήσεις του ομίλου αλλά και οι δράσεις που απευθήνονταν σε όλο το σχολείο και όχι μόνο όπως:
- η εκδήλωση με θέμα : «Γραφή, ώρα μηδέν» με ομιλητή τον συγγραφέα και νομικό κ. Στέφανο Παπαδόπουλο με τη συνεργασία της εκδότριας κ. Σοφίας Δερέ.
- η δημιουργία του ψηφιακού λογοτεχνικού περιοδικού «Ο Υπέροχος Κόσμος των Βιβλίων», όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν σε θέματα σχετικά με τη λογοτεχνία και την ποίηση. https://schoolpress.sch.gr/omilosfil2lykgerak/
- τη συμμετοχή σε Διαγωνισμούς όπως : ο 12ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός διαγωνισμός εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης: «Γρηγόρης Πεντζίκης» και ο Ποιητικός διαγωνισμός του Δήμου της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων: «'Αθλον Ποιήσεως Γ. & Λ. Στρέφη Κουτσοχέρα»
- το 1ο βραβείο στον Δημιουργικό διαγωνισμό "Make-a-Wish" στη Γιούλη Α. του Α1 στην κατηγορία Λύκεια.
Δείτε την παρουσίαση ...







Ακολούθησε η παρουσίαση από το πρόγραμμα "Πολιτιστικές διαδρομές στην Ανατολική Αττική με όχημα το αρχαίο θέατρο" με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ελένη Τσαούση και κ.Βασιλική Παπαλιώση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», έκαναν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με όχημα δύο άγνωστα θέατρα της Ανατολικής Αττικής, το θέατρο στο Αμφιαράειο Ωρωπού και το θέατρο στον Ραμνούντα.
Το ταξίδι μας ξεκίνησε από το Αμφιαράειο το άγνωστο ονειρομαντείο και θεραπευτήριο της αρχαιότητας σε έναν καταπράσινο ατμοσφαιρικό χώρο όπου τα μνημεία του παρελθόντος και το φυσικό τοπίο βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.
Επόμενος σταθμός ο αρχαίος οικισμός του Ραμνούντα στον οποίο δεσπόζουν τα ερείπια του ναού της Νεμέσεως σε έναν χώρο όπου η θέα καθηλώνει και μαγεύει τον επισκέπτη.
Δείτε την παρουσίαση ...







Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο 22ο Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων Αττικής μελών του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων ASPnet-UNESCO με θέμα : «Χτίζοντας την Ειρήνη» που έγινε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, και την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc, η οποία φιλοξένησε το συμπόσιο στις εγκαταστάσεις της στον Πειραιά. Εκτός από τις διαδικασίες στη συμμετοχή του συνεδρίου παρουσιάστηκαν τα εικαστικά έργα αλλά και βίντεο με το χορευτικό Δρώμενο: «Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΡΑΣΤΗ».
Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα αδελφοποίησης με συνεργαζόμενο σχολείο UNESCO από το Ομάν.

Δείτε την παρουσίαση για το συμπόσιο...
Δείτε την παρουσίαση για την τελεδιάσκεψη με το Ομάν...







Ακολούθησε η ομάδα MUN με υπεύθυνη την κ.Ταούζη.
Το Model United Nations (MUN) είναι ένα πρόγραμμα προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών στο οποίο οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν διάφορες χώρες και προσπαθούν να επιλύσουν παγκόσμια ζητήματα μέσω διαπραγματεύσεων και συνεργασίας.
Μέσω του MUN οι υποψήφιοι : αναπτύσσουν κριτική σκέψη, αποκτούν μεγαλύτερη ευχέρεια λόγου , καλλιεργούν την αυτοπεποίθηση μέσω της εξάσκησης δημοσίου ρητορικού λόγου , γίνονται πιο ευέλικτοι με τη χρήση διπλωματικών μεθόδων για την επίλυση προβλημάτων και επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση.
Παρουσιάστηκαν οι συμμετοχές στο PSMUN (1-3 Μαρτίου) και ACGMUN (29-31 Μαρτίου)
Δείτε την παρουσίαση ...








Ολοκληρώνοντας τις παρουσιάσεις οι ομάδες από τα προγράμματα "Αναζητώντας την Ελλάδα στη Μεγάλη Ελλάδα", "Από τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας στα αρχαία θέατρα της Μεγάλης Ελλάδας", "Πυθαγόρειοι" καθώς και του ομίλου για την γκρεκάνικη διάλεκτο με υπεύθυνους καθηγητές/τριες τους/τις Μαρία Αλεξοπούλου, Βασιλική Αναγνωστοπούλου, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Αθανασία Κονίδη, Μαρία Νάνου, Νίκη Μουτάφη, Βασιλική Παπαλιώση και Εμμανουήλ Προμπονά παρουσίασαν τις δράσεις τους όπως την ημερίδα με την καθηγήτρια του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Χριστίνα Πετροπούλου και το οδοιπορικό στην Κάτω Ιταλία. Στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων τραγούδησαν το χαρακτηριστικό τραγούδι στην γκρεκάνικη διάλεκτο "Καλυνύφτα".








Οι μαθητές του προγράμματος και οι υπεύθυνοι καθηγητές Όλγα Γιακουμή και Ιωάννης Καρράς παρουσίασαν το νέο τεύχος του σχολικού περιοδικού "ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ".
Διαβάστε το περιοδικό ...






Παράλληλα σε συνέχεια το προγράμματος FoodSHIFT2030, που είχε ξεκινήσει το προηγούμενο σχολικό έτος, μαθητές και μαθήτριες μαγείρεψαν χαρακτηριστικές τοπικές γεύσεις της Ελλάδας και ετοίμασαν παγωτό που πρόσφεραν σε μαθητές και καθηγητές. Υπεύθυνη ήταν η κ. Νατάσσα Παλούκου.










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024