ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
ΙΗ' Σύνοδος

Βουλή των Εφήβων


Βουλή των Εφήβων Η «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν οι μαθητές της Β΄ τάξης όλων των τύπων των Λυκείων της Ελλάδας, της Αλλοδαπής και της Κύπρου, εφ' όσον δεν έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν, να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, να προτείνουν λύσεις και να βιώσουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Φέτος έγραψαν και έστειλαν τα κείμενά τους στο ελληνικό κοινοβούλιο οι παρακάτω μαθητές:
Ασημακοπούλου Κων/να, Βολιώτη Έλενα, Γεωργοπούλου Χριστίνα, Γώγος Ηλίας, Γώγου Νικολέτα, Διονυσακόπουλος Αναστάσιος, Ζούμπου Μυρσίνη, Ιωαννίδου Κυριακή, Καντεμίρης Γεώργιος, Καραγέωργος Νικόλαος, Καραϊσκάκης Παναγιώτης, Κολλάτου Αντωνία, Λαμπράκης Αλέξανδρος, Νικολοπούλου Έλλη, Ξηροποτάμου Αλεξάνδρα, Παπαδάκη Παρασκευή, Παναγιώτου Φίλιππος, Προκοπάκη Ελένη, Σιτζίμη Σταυρούλα, Στεργίου Θεοφάνη, Τσιούπρος Αλέξανδρος, Τσουκαλάς Μιχαήλ-'Αγγελος, Φουντουλάκης 'Αγγελος, Ψωμάς Χρυσόστομος.
Βουλή των Εφήβων 2013 Βουλή των Εφήβων 2013 Βουλή των Εφήβων 2013 Βουλή των Εφήβων 2013
Βουλή των Εφήβων 2013 Βουλή των Εφήβων 2013 Βουλή των Εφήβων 2013


Ανάμεσα σε αυτούς επιλέχθηκαν οι παρακάτω μαθητές:
η Σιτζίμη Σταυρούλα ως τακτική βουλευτής Επικρατείας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων από το Β5 και
ο Φουντουλάκης 'Αγγελος ως αναπληρωματικός έφηβος βουλευτής από το Β5.
Βουλή των Εφήβων 2013
Συγχαρητήρια στη Σταυρούλα και τον 'Αγγελο, αλλά και σε όλα τα παιδιά!
Οι εργασίες της ΙΗ' Συνόδου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2013.

Εκτός από τις συνεδριάσεις σε επιτροπές και σε ολομέλεια το πρόγραμμα περιλάμβανε
επίσκεψη των επιτροπών στο Νέο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης
καθώς και παρακολούθηση καλλιτεχνικής εκδήλωσης στο Ηρώδειο.Δείτε την ομιλία της Σταυρούλας στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [04-05] [05-06] [06-07] [07-08] [08-09] [09-10] [10-11] [11-12] [12-13]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2013