Συνάντηση με τον Διευθυντή ΔΔΕ Αν.Αττικής για το FLEX

Την Πέμτη 22 Ιουνίου 2023 η διευθύντρια του σχολειου μας κ. Ευαγγελία Γεωργάκη, συνοδευόμενη από τους μαθητές Γιάννη Κ. της Γ' τάξης και Θένια Χ. της Α' τάξης συνατήθηκαν με τον Διευθυντή Διέθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Ανδρέα Μαρίνο στο πλαίσιο του προγράμματος FLEX.



Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Δντής ΔΔΕ:

Υποδέχθηκα τη διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Γέρακα κ.Ευαγγελία Γεωργάκη και δύο μαθητές του, τον Ιωάννη Κ. και την Παρθένα Χ., οι οποίοι έχουν κερδίσει πλήρη υποτροφία ενός ακαδημαϊκού έτους σε σχολείο των ΗΠΑ από το πρόγραμμα #FutureLeadersExchangeProgram (FLEX), που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η επιλογή γίνεται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και μέσω απαιτητικού διαγωνισμού τριών σταδίων με ποσοστό επιτυχίας 2,8% . Στόχος του προγράμματος είναι οι υπότροφοι να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία του αμερικανικού τρόπου ζωής και του εκπαιδευτικού συστήματος, να κατανοήσουν την αμερικανική κοινωνία και τις αξίες της και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους ως πολίτες του κόσμου.

Ο Ιωάννης Κ. επιλέχθηκε το 2020 αλλά λόγω της πανδημίας COVID-19 φοίτησε το 2021-2022 σε σχολείο του Winsconsin και η Χ. Παρθένα θα φοιτήσει το επόμενο σχολικό έτος, 2023-2024, σε σχολείο στην West Virginia.





Η Θένια με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας FLEX 23-24 από την Ελλάδα που επιλέχθηχαν αναχώρησαν για τις ΗΠΑ στις αρχές του Αυγούστου. Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή τύχη σε αυτή την υπέροχη διαδρομή.





Δείτε επίσης:
2022-23 Επιλογή ...
2021-22 Επιστροφή ...
2020-21 Επιλογή ...




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023