Μαθήτρια του σχολείου μας κερδίζει τον διαγωνισμό FLEX και μία πλήρη υποτροφία ενός ακαδημαϊκού έτους στις ΗΠΑ



Η μαθήτρια της Α' Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Γέρακα Χ. Π. επιλέχθηκε, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και μέσω απαιτητικού διαγωνισμού τριών σταδίων, να περάσει ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ με πλήρη υποτροφία του προγράμματος Future Leaders Exchange Program (FLEX).





Το Future Leaders Exchange Programme (FLEX) είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., υπό τη διοίκηση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. (U.S. Department of State). Οργανώνεται από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (American Councils for International Education). Το FLEX (Future Leaders Exchange Program) προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού για να ταξιδέψουν και να μείνουν για ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., φιλοξενούμενοι σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.
https://greece.americancouncils.org/flex-gk



Το 2023-2024 η μαθήτριά μας Χ.Π. θα φοιτήσει στο δημόσιο σχολείο Spring Mills High School στο Martinsburg, West Virginia φιλοξενούμενη σε μια οικογένεια υποδοχής και θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια βιωματική εμπειρία του αμερικανικού τρόπου ζωής και του εκπαιδευτικού συστήματος, να κατανοήσει την αμερικανική κοινωνία και τις αξίες της και να ενισχύσει τις δεξιότητές της ως πολίτης του κόσμου.
https://www.berkeleycountyschools.org/springmillshigh


Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που επιλέγεται μαθητής/-τρια από το 2ο ΓΕΛ Γέρακα και κερδίζει πλήρη υποτροφία ενός ακαδημαϊκού έτους στις ΗΠΑ. Ο πρώτος μαθητής μας, Ιωάννης Καλημέρης, επιλέχθηκε για το έτος 2020-2021, αλλά λόγω της πανδημίας φοίτησε την επόμενη σχολική χρονιά, 2021-2022, στο Sauk Prairie High School, στο Sauk City, Wisconsin.
https://high.saukprairieschools.org/m/






Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα FLEX επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://www.discoverflex.org






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023