Δημοσίευση της τοπικής εφημερίδας Ο ΔΗΜΟΤΗΣ
για τους πρώτους των πρώτων της Ανατολικής Αττικής

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας Ο ΔΗΜΟΤΗΣ 12-9-2008

Στο φύλλο της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2008, η εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα για την τοπική αυτοδιοίκηση Ο ΔΗΜΟΤΗΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ αφιέρωσε το φύλλο του στα νιάτα. Τους νέους ανθρώπους που μπορούν να μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι για το αύριο της κοινωνίας που ζούμε. Ξεναγός στον κόσμο της νεολαίας, εφτά παιδιά από σχολεία της Ανατολικής Αττικής που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εξασφαλίζοντας θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά της χώρας. Εφτά "διαμάντια" που σας καλούν να μοιραστείτε τις φιλοδοξίες και τους προβληματισμούς τους.

Για τον Γιάννη Ψαριώτη, μαθητή του σχολείου μας, ο οποίος συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις στο σχολείο μας, έγραψε:Ψαριώτης
ΣΧΟΛΕΙΟ: 2ο Λύκειο Γέρακα
ΜΟΡΙΑ: 19.023
ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗ: Νομική Αθηνών

Ο Γιάννης Ψαριώτης από το Γέρακα πέρασε στη νομική Αθηνών. Αλλά και να μη μας το έλεγε, ο χειμαρρώδης λόγος (μόλις και μετά βίας άφηνε άλλον να μιλήσει) θα μας... υποψίαζε ότι έχουμε να κάνουμε μ' έναν εν δυνάμει «ρήτορα» των δικαστικών αιθουσών.

«Ποτέ δεν περιορίστηκα μόνο στο διάβασμα των σχολικών βιβλίων. Ανέκαθεν είχα κι άλλες ασχολίες, όπως το πιάνο που ξεκίνησα το 1997, καθώς η μουσική και μάλιστα η ποιοτική (με νοηματικό στίχο) όπως του Σαββόπουλου, του Κραουνάκη ή των Beatles, με έλκυε από την πολύ μικρή μου ηλικία. Θεωρώ, ότι αυτά μου τ' ακούσματα με βοήθησαν πολύ να διαμορφώσω την προσωπικότητα μου. Πιστεύω ότι η ευαισθησία που μπορεί να αφυπνίσει η τέχνη συσχετίζεται άμεσα με τα κοινωνικά προβλήματα και τις ανάγκες του καθημερινού πολίτη που θα υπηρετώ μέσα από τη δουλειά μου», υποστηρίζει ο Γιάννης, ο οποίος θυμάται το δρόμο που τον έφερε στα σκαλοπάτια της νομικής.

«Δεν ήμουν από εκείνους που μελετούν ατέλειωτες ώρες. Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να ήμουν σκυμμένος πάνω από ένα βιβλίο, αλλά η σκέψη μου να έτρεχε μίλια μακριά. Το καλό πάντως, ήταν ότι ποτέ δε σηκωνόμουν από το γραφείο μου. αν δεν τελείωνα την ύλη που είχα να μελετήσω. Βλέπετε, δεν έκανα αποχή από το διάβασμα, αλλά από τις...περιορισμένες έννοιες που είχα μπροστά μου...» ■
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [Εκδηλώσεις 2008-2009]
© 2ο Λύκειο Γέρακα 2008