Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2007 η Β΄ τάξη του Λυκείου επισκέφτηκε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ.
Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 1990.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του οργανισμού στη Νέα Κηφισιά και διαθέτει χώρους για τις μόνιμες εκθέσεις του, αίθουσα προβολών και διαλέξεων, βιβλιοθήκη και εργαστήριο.

Σκοπός του Μουσείου είναι τόσο η έρευνα, η μελέτη και η τεκμηρίωση ιστορικών στοιχείων και δεδομένων που αφορούν στην ιστορία και στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όσο και η συλλογή, διατήρηση και παρουσίαση σημαντικών συλλογών αφιερωμένων στον τόσο σημαντικό αυτό τομέα της τεχνολογίας.
Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ
Με τις καθημερινές ξεναγήσεις στους χώρους του, λειτουργεί συμπληρωματικά ως πηγή άντλησης γνώσεων και πληροφοριών για τις τηλεπικοινωνίες για κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για την Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (T.I.C.C.I.H.).

Η εντυπωσιακή συλλογή του αποτελείται από πρωτότυπα αντικείμενα ή ομοιώματα, τηλεγραφήματα, τηλεκάρτες, φωτογραφίες, τηλεφωτογραφίες, τηλεφωνικούς καταλόγους, έγγραφα και άλλο ποικίλο υλικό των τηλεπικοινωνιών.

Η έκθεση περιλαμβάνει μοναδικούς θεματικούς κύκλους και ως προς το εύρος τους αλλά και ως προς τη σημασία τους, όπως:
Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ Επίσκεψη στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις 2004-2005] [Εκδηλώσεις 2005-2006] [Εκδηλώσεις 2006-2007] [Εκδηλώσεις 2007-2008] [Εκδηλώσεις]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2007