Επίσκεψη περιβαλλοντικής ομάδας στο ΚΠΕ Μουζακίου και στη Λίμνη Πλαστήρα
Η εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου Καρδίτσας με την Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Λυκείου Γέρακα από 31/01/2008-02/02/2008
Στην περιβαλλοντική ομάδα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:
Αγγελάκος Ευστάθιος, Αδαμόπουλος Χρυσοβαλάντης, Αντωνακάκης Aγγελος, Δασκαλάκης Χρήστος, Ιωαννίδης Ρωμανός, Καρβέλας Μιχαήλ, Κωτσόπουλος Νικόλαος, Παπαδιονυσίου Δημήτρης, Σωτηρίου Αθανάσιος, Τσούτσιας Ιωάννης, Αβραμοπούλου Μαρία, Ακριβου Λουκία, Αλεξανδράτου Ιωάννα, Ανδριοπούλου Ελπίδα, Ασαμπέλλα Χριστίνα, Καλύβα Ειρήνη, Καστρινού Στεφανία, Καστρινού Χριστίνα, Κεραστάρη Ασημίνα, Κεραστάρη Ελένη, Μανίκη Κυριακή, Μερεντίτη Παναγιώτα, Μιχαλακίδη Σοφία, Μωραΐτη Ανδριάνα, Πάλλα Παναγιώτα, Παπανικολάου Αναστασία, Πατσιαούρα Γεωργία, Πέτσα Κων/να, Προκοπάκης Φάνης, Σελούλη Παναγιώτα, Σπαή Δήμητρα, Στεφανάκη Ηρώ, Τουρίκη Ιακωβίνα, Τσόρμπα Κατερίνα, Φυτούση Ιωάννα, Χατζηχριστοδούλου Ιωάννα, Χριστοδούλου Μαριάνθη.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι κ.Δελής, κ. Κοτσοβού και κ. Κονίδη.Στο τρένο για Καρδίτσα ...
Στο τρένο για Καρδίτσα
Η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας κατόπιν αιτήσεως έγινε δεκτή και συμμετείχε στην υλοποίηση του τριήμερου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Υγρότοπος» στο ΚΠΕ Μουζακίου που βρίσκεται στο χωριό Μουζάκι, 20 χιλιόμετρα έξω από την Καρδίτσα. Η μετάβαση και επιστροφή της ομάδας από την Καρδίτσα έγινε με τραίνο. Η μετάβαση στο Μουζάκι, και οι περιηγήσεις στην γύρω περιοχή (Λίμνη Πλαστήρα κ.ά. ) έγιναν με λεωφορείο . Η ομάδα φιλοξενήθηκε στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου (διαμονή και φαγητό) που βρίσκεται στο Μουζάκι περίπου 0,5 Km από το κέντρο της πόλης.


Στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας
Στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρδίτσας Τρώγοντας ... Τρώγοντας ...
Στο πλαίσιο του προγράμματος η ομάδα επισκέφτηκε την Λίμνη Πλαστήρα διάφορα χωριά γύρω από την Λίμνη και το φράγμα Ταυρωπού όπου και έγινε σχετική εργασία πεδίου. Συνέλεξαν πληροφορίες για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, για τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, για την οικονομικές δραστηριότητες που είναι συνυφασμένες με την Λίμνη σήμερα & στο παρελθόν, και συνέλλεξαν στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης του υγροτόπου. Έμαθαν για τις λειτουργίες, τις ωφέλειες και τις αξίες των υγροτόπων καθώς και τους κινδύνους που αυτοί διατρέχουν.


Στη Λίμνη Πλαστήρα
Στάση στη Λίμνη Πλαστήρα Στάση στη Λίμνη Πλαστήρα Στάση στη Λίμνη Πλαστήρα Στάση στη Λίμνη Πλαστήρα Λίμνη Πλαστήρα Λίμνη Πλαστήρα Λίμνη Πλαστήρα Λίμνη Πλαστήρα
Το Μουζάκι έχει 2.500 κατοίκους περίπου, βρίσκεται BΔ του Νομού και απέχει 20 χλμ. από την Καρδίτσα.
Αποτελεί ένα σημαντικό παραγωγικό αγροτικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής, με πολλές φυσικές ομορφιές και κόμβος επικοινωνίας για το νομό Καρδίτσας. Στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η κωμόπολη τοποθετείται η αρχαία πόλη των Γόμφων, που καταστράφηκε από τον Kαίσαρα. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν την πόλη, να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια της, και να αναζητήσουν τη σχέση αλληλεπίδρασης παράδοσης και σύγχρονης κοινωνίας.


Διασκέδαση ...
Ομάδες εργασίας
Ομάδες εργασίας
Διασκέδαση Ομάδες εργασίας Ομάδες εργασίας

Αναχώρηση
Επιστροφή Επιστροφή Επιστροφή Κέντρο Καρδίτσας

Τρένο επιστροφής
Τρένο επιστροφής
Η ομάδα έμεινε ενθουσιασμένη από την τριήμερη αυτή «περιπέτεια» της. Δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να καλλιεργήσουν την υπευθυνότητά τους, να αναπτύξουν κώδικες αξιών και στάσεων απέναντι στον εαυτό τους, την ομάδα, και το ευρύτερο περιβάλλον. Αξιολογώντας τα αποτελέσματα αυτής της εκδρομής θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη εκδρομή, εκπλήρωσε τους στόχους της (εκπαιδευτικούς, ψυχαγωγικούς, κοινωνικούς), και προτείνουμε τέτοιου είδους επισκέψεις να γίνονται συχνότερα ώστε να δοθεί ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών να συμμετέχει.


[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις 2004-2005] [Εκδηλώσεις 2005-2006] [Εκδηλώσεις 2006-2007] [Εκδηλώσεις 2007-2008] [Εκδηλώσεις]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2008