Ανάρτηση ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Κόσμος του Βιβλίου»




Στις 20 Ιανουαρίου 2024 αναρτήθηκε το 2ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Κόσμος του Βιβλίου». Τα μέλη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας, καθώς και όσοι άλλοι μαθητές το επιθυμούν, συμμετέχουν εθελοντικά με άρθρα και δημιουργικές εργασίες. Υπεύθυνες για τον Όμιλο Φιλαναγνωσίας είναι οι καθηγήτριες κ.Ρία Δημητροπούλου και κ.Ελένη Τσαούση.


Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί να το αναζητήσει κάποιος είναι : https://schoolpress.sch.gr/omilosfil2lykgerak/






Ο τίτλος για το 2ο Τεύχος είναι "Λογοτεχνικά και άλλα ..." και περιλαμβάνει περιέχει παρουσιάσεις βιβλίων που διάβασαν και μας προτείνουν οι μαθητές του σχολείου καθώς και άλλα θέματα, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τη λογοτεχνία και τον κόσμο του βιβλίου.









Στο 1ο Τεύχος με τίτλο "Η αίθουσα του θρόνου" του Τάσου Αθανασιάδη αναρτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2023.





Ένα βιβλίο μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς, ανεξερεύνητους, πλαταίνει τον νου μας, τη φαντασία μας, το συναίσθημά μας. Φέτος αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε με όχημα το μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη «Η αίθουσα του θρόνου» και να μεταφερθούμε στο καλοκαίρι του 1966 σ΄ ένα ελληνικό αιγαιοπελαγίτικο νησί. Εκεί όπου μια παρέα νέων σ΄ ένα περιβάλλον γεμάτο, ήλιο, θάλασσα, φως και ιστορία έρχονται αντιμέτωποι με γεγονότα και καταστάσεις, συγκρούονται με τα πάθη και τις αδυναμίες τους και καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τη ζωή τους.

Με τα παιδιά του Oμίλου της Φιλαναγνωσίας θα ακολουθήσουμε τους ήρωες στις περιπέτειές τους, θα βιώσουμε τους προβληματισμούς τους, θα προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση τους και να σκεφτούμε πώς θα αντιδρούσαμε εμείς σε ανάλογες καταστάσεις. Έτσι μέσα από αυτή τη συναισθηματική συμμετοχή θα οδηγηθούμε αβίαστα στην Κάθαρση με την έννοια του όρου έτσι όπως τον χρησιμοποίησε ο Αριστοτέλης. Αυτή όμως είναι η μαγεία της ανάγνωσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Και αυτή τη μαγεία θέλουμε να μεταδώσουμε στους μαθητές μας και να τους κάνουμε να αγαπήσουν το βιβλίο και να το βάλουν συνοδοιπόρο στη ζωή τους.

Δείτε το ηλεκτρονικό περιοδικό στο : https://schoolpress.sch.gr/omilosfil2lykgerak/





Το περιοδικό φιλοξενείται στην υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών & Εφημερίδων (https://schoolpress.sch.gr) που προσφέρεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στα μέλη της σχολικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν ηλεκτρονικά περιοδικά και να προβάλλουν το περιεχόμενο τους στο Διαδίκτυο.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να καλλιεργήσουν ικανότητες συνεργασίας, να αναπτύξουν τις συντακτικές τους ικανότητες και τελικά να παράγουν ποιοτικό ψηφιακό περιεχομένου, το οποίο μπορεί να διαχυθεί εύκολα σε άλλες υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ή του διαδικτύου γενικότερα.

Οι μαθητές μπορούν να καλλιεργήσουν τις αξίες της υπευθυνότητας και της συνεργατικότητας. Επιπλέον, οι μαθητές συχνά επιθυμούν να δουν τις εργασίες τους δημοσιευμένες, καθώς με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται να εκφραστούν, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις ικανότητες στον γραπτό λόγο.





[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024