Συμμετοχή στη συζήτηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 αντιπροσωπεία του σχολείου μας από 18 μαθητές και μαθήτριες, μαζί με τη διευθύντρια κ. Μουτάφη και τις καθηγήτριες κ. Ταούζη και κ. Τσιαπράζη βρέθηκαν στο Ωδείο Αθηνών για να μιλήσουν με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις ανησυχίες τους και ζητήματα που τους απασχολούν. Συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 600 μαθητές, φοιτητές και νέοι

Οι παρευρισκόμενοι ρώτησαν την πρόεδρο Metsola σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η εκπαίδευση, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός. «Μην σταματάτε ποτέ να ρωτάτε πράγματα», είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλείνοντας τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες μαθητές.
«Είστε το μέλλον και γι' αυτό ακριβώς σας ζητούμε να ψηφίσετε», πρόσθεσε, καταλήγοντας με την προτροπή: «Ψηφίστε! Αν δεν το κάνετε εσείς, άλλοι θα ψηφίσουν για εσάς», αναφερόμενη στις οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα 9 Ιουνίου 2024. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους την χρονιά των εκλογών.










Φωτογραφίες : κ. Μουτάφη, Γραφείο Συνδέσμου Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στην Αθήνα






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024