Ενημέρωση για το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ




Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024 κατά τη διάρκεια της 3ης ώρας μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης από την ομάδα προσανατολισμούς Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής από το εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου μας συμμετείχαν στη διαδικτυακή ενημέρωση, που έγινε ειδικά για αυτούς, από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ.

Οι πανεπιστημιακοί Καθηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες και πιθανούς μελλοντικούς φοιτητές/τριες για το πρόγραμμα σπουδών, τα πλεονεκτήματα φοίτησης, τις υποδομές του τμήματος, τις μεταπτυχιακές σπουδές και τα επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτικές




Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών λειτουργεί ως ένα από τα οκτώ τμήματα τής Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Απαρτίζεται από 33 μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και απονέμει περίπου 350 πτυχία ετησίως. Οι εγγεγραμμένοι εν ενεργεία φοιτητές του ανέρχονται σε περίπου 3.500 προπτυχιακούς και 140 μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ κάθε έτος εισάγονται περίπου 350 φοιτητές.

Έχοντας διευρύνει την ποικιλία των ερευνητικών του πεδίων σε όλους τους τομείς της οικονομικής επιστήμης, αλλά και σε συναφή πεδία, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή δημιουργικό διάλογο με τα οικονομικά (π.χ. οικονομική ιστορία και φιλοσοφία, μαθηματικά, στατιστική και πληροφορική), το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παίζει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή οικονομικής γνώσης, κριτικής ανάλυσης των οικονομικών σχέσεων και θεσμών καθώς και ερευνητικού έργου το οποίο ενδυναμώνει την ελληνική και την διεθνή βιβλιογραφία επί όλων των θεμάτων που άπτονται των οικονομικών επιστημών.





Υπεύθυνη για την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συνάντησης ήταν η Οικονομολόγος Καθηγήτρια κ. Κατερίνα Καλτσά.





[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024