ERASMUS+ Learn and Play

Από την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 μέχρι τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ project no 2022-1-ES01-KA122-SCH-000079386
"Learn and Play: Gamification as an Inclusive Learning Strategy"
το σχολείο μας υποδέχθηκε μια ομάδα μαθητών από το σχολείο Instituto de Ensenanza Secundaria Sofia από το Κάδιθ, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.

Οι Ισπανοί μαθητές και μαθήτριες φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου μας, παρακολούθησαν μαθήματα μαζί με τα παιδια της Α Λυκείου και συμετείχαν σε επισκέψεις και εκδηλώσεις μαζί με μαθητές του σχολείου μας.

"Learn and Play: Gamification as an Inclusive Learning Strategy"
"Aprende y Juega: la gamificacion como estrategia para la educacion Inclusiva"
"Μάθε και Παίξτε: η παιχνιδοποίηση ως στρατηγική για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς"


Τρίτη 17/10 - Τετάρτη 18/10 - Πέμπτη 19/10 - Παρασκευή 20/10 - Σάββατο 21/10 - Κυριακή 22/10 - Δευτέρα 23/10

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Υποδεχτήκαμε τους φίλους μας από το IES Sofia, Jerez de la Frontera, Cadiz Spain. Το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες σπάσεως πάγου και ομαδικής δημιουργίας, παρουσιάσεις των χωρών, ρουτίνας, έθιμα και παραδόσεις, στοιχεία για το εκπαιδευτικό σύστημα και καθημερινότητα στην Ισπανία και την Ελλάδα. Οι Ισπανοί μαθητές και μαθήτριες ενίσχυσαν περαιτέρω την εμπειρία τους από τη διαβίωση στην Ελλάδα, φιλοξενούμενοι από ελληνικές οικογένειες.




Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

H ισπανική ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών από το IES Sofia, πέρασε το πρωί στο σχολείο μας. Παρακολούθησαν μια πλήρη ημέρα μαθημάτων που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλική γλώσσα μαζί με τους Έλληνες μαθητές: Μάθημα πληροφορικής στο σχολείο από τον κ. Αναστόπουλο, Φυσική από τον κ. Μπάτρη, Νεοελληνικά από την κα Παναγιωτοπούλου και την κα Νάνου, Αγγλικά από την κα Αναστασιάδου, Αρχαία Ελληνικά από την κα Αναγνωστοπούλου και Φυσική Αγωγή από την κα. Πατρινέλλη. Τόσο Έλληνες όσο και Ισπανοί βρήκαν εξαιρετική την εμπειρία!

Μετά το γεύμα στο Λαύριο, η μέρα έκλεισε με επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο όπου οι μαθητές έμαθαν για την ιστορία του τόπου θαυμάζοντας την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα.





Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Η ισπανική ομάδα καθηγητών και μαθητών μαζί με το τμήμα τάξη Α4 του σχολείου μας βίωσαν τη φιλοσοφία με την επίσκεψη στο Aylon Lyceum, μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών "Δημόκριτος". Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την αρχαία Ελληνικής Φιλοσοφίας με τη βοήθεια της τεχνολογίας και προσπάθησαν να απαντήσουν στα πάντα παρόντα ερωτήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα.
Αργότερα οι Ισπανοί φοιτητές επισκέφθηκαν το Λύκειο του Αριστοτέλη και έκαναν περιπατητική περιήγηση στη Σύγχρονη Αθήνα. Είδαν το Παναθηναϊκό Στάδιο, τους Εθνικούς Κήπους, το Ζάππειο Μεγάρων, την Αδριανή Αψίδα, τον Ναό του Ολυμπιονίκη Δία, την Ελληνική Βουλή όπου θαύμασαν την αλλαγή φρουράς και στο τέλος κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι περπάτησαν στα τρία νεοκλασικά ορόσημα της Αθήνας: την Ακαδημία, το Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη.




Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Μαζί με τα τμήματα Α5 και Α6 του σχολείου μας η ισπανική ομάδα επισκέφθηκε την Ακρόπολη και το μουσείο της Ακρόπολης. Το απόγευμα έκαναν ξενάγηση στην Πλάκα, τη Ρωμαϊκή Αγορά και την Αρχαία Αγορά των Αθηνών.




Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Η ισπανική ομάδα δασκάλων και μαθητών μαζί με τους έλληνες μαθητές από το σχολείου μας, που τους φιλοξενούσαν πήγαν εκδρομή στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Είδαν την όμορφη θέα του βενετσιάνικου κάστρου Παλαμήδι και έμαθαν για την ιστορία του κάστρου και της πόλης. Ο καιρός ήταν υπέροχος και όλοι πέρασαν υπέροχα.




Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Το πρωινό της Κυριακής η ομάδα Erasmus Ελλήνων και Ισπανών το πέσασε στη Μαρίνα Φλισβου όπου επισκέφθηκαν το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο και ξεναγήθηκαν στο θωρηκτό "Γ. Ο Αβέρωφ", και θαύμασαν την «Ολυμπιάς», μια Αθηναϊκή τριήρη που κατασκευάστηκε σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική λογοτεχνία, Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία. Η συνέχεια είχε βόλτα και χαλάρωση στη Μαρίνα.




Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Τελευταία ημέρα της επίσκεψης του ισπανικού σχολείου. Οι ισπανικές και ελληνικές ομάδες εργάστηκαν στις παρουσιάσεις τους και «δοκιμάστηκαν» στις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος παίζοντας ένα παιχνίδι kahoot. Στην τελετή λήξης οι μαθητές και των δύο σχολείων ομάδες Erasmus μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές της Α' τάξης του 2ου ΓΕΛ Γέρακα, πήραν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και είχαν την τελευταία ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πολιτισμούς και των δύο χωρών παρακολουθώντας μαθητές του σχολείου μας να χορεύουν τόσο παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς όσο και φλαμένκο.










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024