Χριστουγεννιάτικη γιορτή


Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 μετά τη λήξη των μαθημάτων, στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Η γιορτή δεν απευθυνόταν μόνο στους συμμαθητές τους αλλά και τους γονείς και τους παλιούς αποφοίτους που είχε καλέσει το σχολείο. Η πρόσκληση δεν αφορούσε μόνο την παρακολούθηση της γιορτής και το κέρασμα από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αλλά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαζί με τους τωρινούς μαθητές και καθηγητές και μιλήσουν μαζί τους για τις νέες τους εμπειρίες από τις σπουδές, τις δουλειές τους και τις σχολές τους.



Η γιορτή περιλάμβανε παράσταση θεάτρου σκιών από τον μαθητή της Γ τάξης Γιάννη Κ., οποίος παρουσίασε το έργο "Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των καλικατζάρων", που πηγάζει από τη λαϊκή παράδοση του Δωδεκαήμερου. Με τη βοήθεια του Παναγιώτη Ν., μαθητή γυμνασίου που μαζί διδάσκονται την τέχνη του Θεάτρου σκιών από τον κ. Γιάννη Νταγιάκο, είδαμε τον Καραγκιόζη και τους καλικατζάρους να πριονίζουν το δέντρο. Ανάμεσα σε αυτούς που μας παρουσίασε ο Γιάννης Κ. ήταν και οι :



Ευχαριστούμε τα παιδιά της ορχήστρας με τις ηλεκτρικές κιθάρες, το σαξόφωνο και το αρμόνιο
Λάζαρος Ζ., Νίκος Κ. , Σωτηρία Κ. και
τις μαθήτριες Μυρτώ Ε., Θωμαή Λ. και Κατερίνα Λ. που τραγούδησαν
τα παιδιά της ομάδας παραδοσιακών χορών,
την Νεφέλη Κ. και τον απόφοιτο Κωνσταντίνο Κ. για το χορευτικό τους.









Ευχαριστούμε το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τα χριστουγεννιάτικα γλυκά .




Παράλληλα τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, με προτροπή του θεολόγου καθηγητή κ. Σπηλιόπουλου, μεταφέρθηκαν στον γειτονικό ναό των Αγίων Θεοδώρων για να δοθούν σε άτομα που έχουν ανάγκη.




Ευχαριστούμε επίσης το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα, την Διευθύντριά του κ. Δέτσικα και την καθήτρια Τεχνολογίας κ. Αγγέλη για τον εξαιρετικό "μπερντέ" που μας δάνεισαν.


Τον επίβλεψη για την προετοιμασία τραγουγιών είχε η κ. Παλούκου
και την τεχνική υποστήριξη ο κ. Αναστόπουλος.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022