SNF Nostos Conference 2023

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 ο μαθητής του σχολείου μας Χάρης Ν.- σύνδεσμος στο πρόγραμμα Νεανική Συμμετοχή (#YES) - και η μητέρα του παρακολούθησαν συνεδρίες από το SNF Nostos Conference 2023. Παρακολούθησαν μεταξύ άλλων


- την συνέντευξη του Πρόεδρου Barack Obama, ο οποίος συζήτησε τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία της στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών

- και την συζήτηση "Ακούγοντας τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας για τη δημιουργία βιώσιμων αλλαγών για παιδιά και εφήβους: Προσπάθειες υπό την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων (#CAMHI) με τη συμμετοχή του Γιώργου Μόσχου.





Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας υπό την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων υπογράμμισαν τη σημασία της αξιόπιστης μεθοδολογίας στον σχεδιασμό προγραμμάτων και συζήτησαν εκτενώς την ανάλυση πεδίου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η ανάλυση περιλαμβάνει ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα από πλήθος εμπλεκόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας, γονέων, καθώς και παιδιών και εφήβων. Το όραμα της Πρωτοβουλίας εκτείνεται πέρα από την αξιολόγηση των αναγκών και αφορά την ενίσχυση της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας και τη δημιουργία ενός ευρέους δικτύου. Σε συνέχεια της ανάλυσης πεδίου, η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Φιλοδοξία της Πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των διαθέσιμων υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα και της περαιτέρω εκπαίδευσης επαγγελματιών, όπως γιατρών και νοσηλευτών. Στο πλαίσιο της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο να ακουστούν οι φωνές των νέων, αναγνωρίζοντας ότι η ψυχική τους υγεία δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

Ερευνητές, επαγγελματίες του χώρου και ακτιβιστές από ένα ευρύ φάσμα κλάδων συγκεντρώθηκαν στο SNF Nostos Conference 2023 για να συζητήσουν την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, και μεταξύ άλλων, για θέματα, όπως η μοναξιά και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία, ο ρόλος της τέχνης, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η σημασία των κοινωνικών δομών, καθώς και η ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το ΙΣΝ είχε την τιμή και χαρά να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Barack Obama στο φετινό SNF Nostos Conference. Ο Barack Obama επέστρεψε για δεύτερη φορά στη σκηνή της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνoύς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στο SNF Nostos Conference, ο Barack Obama συζήτησε τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον Πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Το SNF Nostos Conference αποτελεί μια ανοιχτή για όλους συμμετοχική εκδήλωση που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development). Στο SNF Nostos Conference ενεργό ρόλο έχει το SNF Nostos Youth Advisory Committee, που αποτελείται από μια ομάδα νέων ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, θέσεις και οπτικές.



President Barack Obama in conversation with SNF Co-President Andreas Dracopoulos from Stavros Niarchos Foundation on Vimeo.

Φωτογραφίες : Χάρης Ν. , https://www.snfnostos.org/el/snf-nostos-conference-2023/






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023