Βραβείο στον "Δημιουργικό Διαγωνισμό - Αστέρι της Ευχής" του Make a Wish


Το σχολείο μας συμμετείχε στον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Αστέρι της Ευχής, που παρακινεί τους μαθητές όλων των βαθμίδων να αξιοποιήσουν δημιουργικά το αστέρι.
Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν συλλογικές συμμετοχές σε διάφορες κατηγορίες, έχοντας ως αφετηρία το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού, τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους για την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, αλλά και τις ιστορίες παιδιών ευχής.

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά καταγράφηκαν πάνω από 900 συμμετοχές. Το χαρακτηριστικό μπλε αστέρι μαζί με την έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για μαθητές και μαθήτριες από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις δημιουργίες τους στις εξής κατηγορίες:
Σχεδίασε το Αστέρι σου,
Δημιουργική κατασκευή,
Δημιουργική γραφή - δοκίμιο,
Βίντεο,
Τραγούδι


Οι μαθήτριες Αθηνά Α. και Αθηνά Κ. από το Β2 τμήμα του σχολείου μας συμμετείχαν στην κατηγορία : "Δημιουργική γραφή - Δοκίμιο" (για Λύκεια Γενικής Εκπαίδευσης).
Στις 28 Απριλίου 2023, κατόπιν ψηφοφορίας, η κριτική επιτροπή ανακοίνωσε την απονομή του πρώτου βραβείου στο έργο τους "Ένα όμορφο όνειρο".



Σε αυτή την κατηγορία, τα σχολεία είχαν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα δοκίμιο με μέγιστο όριο 300 λέξεων. Κάθε συλλογική συγγραφική προσπάθεια έπρεπε να έχει ως κεντρικό μήνυμα τόσο τις αξίες που πρεσβεύει ο Οργανισμός, όσο και το έργο του. Οι μαθητές κλήθηκαν να γίνουν οι δημιουργοί ενός συγγραφικού έργου και να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στην ιστοσελίδα του make A Wish .

Τα παιδιά παρότρυνε για τη συμμετοχή τους η φιλόλογος κ. Ρία Δημητροπούλου.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023