Βραβείο στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Ο μαθητής της Β τάξης του σχολείου μας Λάζαρος Ζ. απέσπασε το 2ο βραβείο στον 11ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» στην κατηγορία "Πεζά Λυκείου".



Ο 11ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, διοργανώθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σύμφωνα με την Αρ. Πρωτ.: Φ 15/115889/Δ2/23-09-2022, απόφαση έγκρισης της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), μετά από θετική γνωμοδότηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π).

Θεσπίστηκε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 και αφορά σε συμμετοχές μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας αλλά και ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού (Αλβανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρου, Κονγκό, Αιθιοπία, Νότια Αφρική). Το θέμα του εν λόγω διαγωνισμού είναι ελεύθερο και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα νε συμμετέχουν και με διήγημα αλλά και με ποίημα. Τα έργα εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν το Μάιο.



Διεξάγεται προς τιμή του φιλολόγου, λογοτέχνη, ποιητή και δοκιμιογράφου Γρηγόρη Πεντζίκη (1945-2012), ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι έζησε στη Δράμα, όπου και δίδαξε. Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, βιβλία, δοκίμια, ενώ πολλά κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.


Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1100 μαθητές και μαθήτριες, από σχολεία όλης της χώρας, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Μέσα από τα κείμενά τους αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα όνειρά τους και όσα τους απασχολούν και όσα τούς γεμίζουν ελπίδα, με τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τη φλόγα τους για τη ζωή.

Η απονομή των βραβείων του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, στις 6.30 μμ. Τα βραβευθέντα κείμενα θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://www.educircle.gr/pentzikis/





Θερμά συγχαρητήρια!


Από το σχολείο μας συμμετείχε επίσης η μαθήτρια της Β τάξης Αθηνά Α.
Υπεύθυνη από το σχολείου μας που παρακίνησε και εμψύχωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό ήταν η φιλόλογος κ. Ρία Δημητροπούλου






Στις 9/6/2023 στην πρωινή συγκέντρωση, πριν την γραπτή εξέταση, έγινε η απονομή του βραβείου και του δώρου που το συνόδευε.










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023