Follow Green - Βραβεύσεις



Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα το σχολείο μας βραβεύτηκε σε εκδήλωση του Δήμου Παλλήνης στο πλαίσιο 7ου χρόνου του περιβαλλοντικού προγράμματος FOLLOW GREEN . Στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα απονεμήθηκαν :
Έπαινος συμμετοχής στην ανακύκλωση υλικών,
Βραβεία φωτογραφίας στις μαθήτριες Μαριλένα Π. και Αντωνία Π. (1η, 3η και 5η θέση στα Λύκεια),
Βραβείο κοινού για τη φωτογραφίες,
Έπαινος στον υπεύθυνο του προγράμματος κ. Βασίλη Αναστόπουλο

Η διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και ο συντονισμός των δράσεων καθ' όλο το έτος ήταν από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Καλλιόπη Ζινέλη.

Πραγματοποιήθηκαν βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις και εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους στον 7ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης και στον διαγωνισμό αφίσας - φωτογραφίας - κατασκευών «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε. ... Γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας!».

Τα σχολεία, για 7η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 7 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαια και συσκευές). Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την λήξη του σχολικού έτους. Παράλληλα, μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και ενήλικες και ΑμεΑ, υπέβαλαν τα έργα τους στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε. ... Γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας!». Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές του 1ου ΔΣ Παλλήνης και του 4ου ΔΣ Γέρακα πλαισίωσαν μουσικά την περιβαλλοντική γιορτή μας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον. Όλοι οι συμμετέχοντες επιβραβεύτηκαν με βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία έλαβαν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Το σχολείο μας πήρε ως βραβείο το Έξυπνο Ρελέ της GEYER, με το οποίο μπορούμε να ελέγχουμε την ηλεκτρική σας συσκευή, τα φώτα σας ή οποιαδήποτε ενεργοβόρο φορτίο υπάρχει στην εγκατάσταση σας, απομακρυσμένα! Μέσω της εφαρμογής σε κινητό, Android και iOS, μπορούμε να βλέπουμε ετε ανά πάσα ώρα και στιγμή την κατάσταση της ηλεκτρική συσκευής και να τα ελέγχουμε κατά το δοκούν.







Ήταν μια εκδήλωση για να γνωρίσει το κοινό τον κόσμο της εξοικονόμησης ενέργειας, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και να συμμετάσει στις παρακάτω δράσεις στον εσωτερικό και υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα:
- στην έκθεση έργων μαθητών και ενηλίκων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής - φωτογραφίας
- στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen



Συμμετείχαν 6.829 μαθητές από 39 σχολεία του Δήμου Παλλήνης, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 21.000 κιλά υλικών
12.800 κιλά χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 210 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού
1.840 κιλά πλαστικού
4.680 κιλά συσκευών
870 κιλά καπακιών
75 κιλά τηγανελαίων
215 κιλά μπαταριών
500 κιλά αλουμινίου

Συνολικά, στους επτά Μαραθωνίους που έχουν διεξαχθεί έως τώρα 2016-2023, τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης, έχουν ανακυκλώσει πάνω από 138.000 κιλά υλικών!

Βραβεύτηκαν επίσης τα έργα, μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων,
καθώς και ενηλίκων και ΑμεΑ, του διαγωνισμού αφίσας - φωτογραφίας - κατασκευών
με θέμα «Γιατί λέμε ναι στις ΑΠΕ... γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας».
Δράση για την οποία ο Δήμος Παλλήνης κέρδισε το βραβείο της πιο καινοτόμας καμπάνιας,
στα φετινά "Greek Green Awards 2023"


Τα καλύτερα έργα επιλέχτηκαν με τη μέθοδο της «τυφλής κρίσης», από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες, φωτογράφους, περιβαλλοντολόγους και παιδαγωγούς. Παράλληλα όλα τα έργα αναρτήθηκαν και συγκέντρωσαν 806 ψήφους στον διαδικτυακό διαγωνισμό της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.gr/pallini

Τα έργα των μαθητών και των ενηλίκων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό αφίσας - φωτογραφίας - κατασκευών εκτέθηκαν στο φουαγιέ του Πολιτιστικού.

Μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα και από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης πλαισίωσαν μουσικά την περιβαλλοντική γιορτή, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Οι δράσεις έγιναν σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκ/σης Ανατολικής Αττικής.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης κοι Κων/νος Παπαχρήστου και Ανδρέας Μαρίνος


Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζουτσος, παρουσίασε την ευρύτερη περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου και ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες στην 7ετη συνεχή προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Καθοριστική και πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού -Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Α.Π.Π.)του Δήμου Παλλήνης και του συλλόγου ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ..

Τα σχολεία έλαβαν επαίνους συμμετοχής, βραβεία και δώρα για τις σχολικές μονάδες, ενώ μοιράστηκαν δώρα σε όλους τους εθελοντές καθηγητές που υποστήριξαν τις δράσεις

Υποστηρικτές της δράσης ήταν η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ),
η Εταιρεία Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών & Μεταφορών Αποβλήτων (WΑΤΤ),
η εταιρία ανακύκλωσης συσκευών Free - Recycle,
η εταιρία ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων Recycom,
η εταιρία συλλογής τηγανελαίων Fargeco και
η εταιρία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.
και o όμιλος Eurobank.








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023