Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ τάξης (Θετικών σπουδών) στο Οινοποιείο Νικολού


Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών της Γ τάξης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου επισκέφθηκαν το οινοποιείο Νικολού που βρίσκεται στο Κορωπί.




Οι μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν τους χώρους παραγωγής, εκπαιδεύτηκαν από τον κ. Νικολού στην μέτρηση οξύτητας του οίνου με ογκομέτρηση και ενημερώθηκαν για την παραγωγή αφρωδών οίνων σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο.



Το Οινοποιείο Νικολού βρίσκεται στον ίδιο παραδοσιακό χώρο όπου η οικογένεια Νικολού οινοποιούσε κρασιά από το 1875. Διατηρεί την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, όπου οι πέτρινοι τοίχοι και οι μεγάλες πέτρινες καμάρες μεταφέρουν τον επισκέπτη στο παρελθόν και πιστοποιούν την μακρόχρονη οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή κρασιών.

Σήμερα, το Οινοποιείο Νικολού είναι το μοναδικό οινοποιείο στην Αττική που ειδικεύεται στην παραγωγή αφρωδών οίνων με την παραδοσιακή μέθοδο ενώ παράλληλα αποτελεί χώρο πειραματισμών με βάση την ποικιλία Σαββατιανό.



Ο κ. Βασίλης Νικολού είναι καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πτυχιούχος Τεχνολογίας Τροφίμων και Χημείας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, έχει Οινολογική επάρκεια, ολοκληρώνοντας και τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Οινολογία.



Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οινοποιείου: https://nikolouwinery.gr/index.php/gr/ και στο https://www.facebook.com/nikolouwinery/








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022