Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ τάξης (Ανθρωπιστικών σπουδών) στο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού


Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών σπουδών της Γ τάξης στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Σπουδής & Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού Δήμου Ν. Ιωνίας και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα.


Ξεναγήθηκαν στον Μουσείο το οποίο περιλαμβάνει τρεις εκθεσιακές ενότητες σε αντίστοιχους χώρους: του Ιστορικού, του Λαογραφικού και της Υφαντουργίας - Ταπητουργίας.

Γνώρισαν από κοντά τα Μουσεία Υφαντουργίας-Ταπητουργίας και Λαογραφικό και να έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αυτά, να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης αλλά και τα εκθέματα, τα οποία αποτελούν δωρεά των φίλων του Κέντρου. Δεκάδες κάτοικοι του Δήμου Νέας Ιωνίας ανταποκρίθηκαν, στο κάλεσμα για προσφορά μουσειακών ειδών και δώρισαν ενθυμήματα, στολές, σκεύη, έγγραφα και φωτογραφικό υλικό από τις αξέχαστες πατρίδες αλλά και από τα πρώτα χρόνια της προσφυγούπολης.

Ακόμη ξύλινοι αργαλειοί χαλιού και υφαντικής, μεταγενέστεροι σιδερένιοι, καλτσομηχανές, πλεκτομηχανές και τα παρελκόμενα τους, δείγματα όλα αυτά της ανάπτυξης της Υφαντουργίας και της Ταπητουργίας στη Νέα Ιωνία σε περασμένα χρόνια.

Δείτε περισσότερα για το μουσείο στο : https://kemipo-neaionia.gr/




Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν οι κ. Κονίδη, κ. Αλεξοπούλου, κ. Παπαλιώση και κ. Γεωργίου.
Ευχαριστούμε την κ. Παπαλιώση για τις φωτογραφίες.




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022