Εκπαιδευτική επίσκεψη Β τάξης στην Καισαριανή

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 η Β τάξη επισκέφθηκε τη Μονή της Καισαριανής και το παρακείμενο βοτανικό μονοπάτι, στα οποία ξεναγήθηκαν.

Η Μονή της Καισαριανής βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ περίπου, στο αισθητικό δάσος Υμηττού. Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και χτίστηκε τα Βυζαντινά χρόνια προς το τέλος του 11ου αιώνα μ.Χ. ή στις αρχές του 12ου ενώ σταμάτησε να λειτουργεί το 1833.

Ο Βοτανικός Κήπος άρχισε να δημιουργείται το 1947 από την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών σε χώρο παραπλεύρως της Μονής και είχαν συγκεντρωθεί αρχικά 200 είδη φυτών.

Σύμφωνα με την www.philodassiki.org :
Ο βασικός σκοπός του Βοτανικού μας Κήπου είναι εκπαιδευτικός. Παρουσιάζονται στον επισκέπτη όσο το δυνατόν περισσότερα είδη της άγριας χλωρίδας της Ελλάδας. Σήμερα όμως δεν επισκεπτόμαστε ένα βοτανικό κήπο μόνο για να δούμε ωραία και σπάνια φυτά. Γνωρίζοντας το φυτικό μας κόσμο από κοντά, βοηθούμαστε να συνειδητοποιήσουμε σαφέστερα τη σημασία που έχουν τα φυτά και τα δάση για τη ζωή μας και να αντιμετωπίσουμε με περισσότερο σεβασμό το φυσικό μας περιβάλλον.








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022