Τετραήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή της Β Λυκείου στα Γιάννενα

Από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες της Β Λυκείου που συμμετείχαν στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική Επίσκεψη στα Γιάννενα.




1η ημέρα: Τετάρτη 29/3/2023:

Αναχώρηση από το σχολείο με τελικό προορισμό τα Ιωάννινα. Επίσκεψη στο Κάστρο της Ναυπάκτου και στη συνέχεια επίσκεψη την πόλη για γεύμα. Αναχώρηση για Ιωάννινα.




2η ημέρα: Πέμπτη 30/3/2023:

Πρωινή αφύπνιση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Η μέρα είναι αφιερωμένη στην περιήγηση του γεωπάρκου Βίκου-Αώου και στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα γεωλογίας, βιοποικιλότητας, τοπικής ιστορίας. Αρχικά επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης στους Ασπραγγέλους όπου θα ενημερωθούμε από τους υπεύθυνους του κέντρου για το οικοσύστημα της περιοχής και τη φιλοσοφία και δράσεις του Γεωπάρκου. Μετά την ενημέρωση (1 ώρα περίπου) επίσκεψη στο χωριό Μονοδένδρι και στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, σημείο από το οποίο η θέα του φαραγγιού Βίκου-Αώου είναι εξαιρετική. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μονοδένδρι και μετάβαση στο ορεινό χωριό Βίτσα . Από εκεί με δύο συνοδούς βουνών , ξεκίνησε η πεζοπορία Βίτσα- Γέφυρα Κόκκορη, περίπου 6 χιλιομέτρων , διάρκειας περίπου 2 ωρών. Στη συνέχεια επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Τσεπέλοβο για γεύμα. To απόγευμα επιστροφή στα Ιωάννινα.






3η ημέρα: Παρασκευή 31/3/2023:

Η μέρα ήταν αφιερωμένη στην πόλη των Ιωαννίνων. Επίσκεψη στο Βυζαντινό Κάστρο της πόλης, το οποίο την περίοδο του Αλή Πασά υπήρξε το μεγάλο διοικητικό κέντρο της Τουρκοκρατούμενης Ελλάδας. Επίσκεψη με ξεναγό το Βυζαντινό μουσείο το Φετιχέ Τζαμί, το Ασλάν Τζαμί, το Βασιλικό Περίπτερο, και τον τάφο του Αλή Πασά. Στη συνέχεια ξενάγηση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στην Εβραϊκή Συναγωγή και στην Εβραϊκή συνοικία. Ακολούθησε επίσκεψη στο νησάκι της λίμνης και στην επιστροφή από το νησάκι ακολούθησε παραλίμνιος περίπατος.






4η ημέρα: Σάββατο 1/4/2023:

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο. 'Αφιξη στο Μέτσοβο. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Αναχώρηση με προορισμό τα Μετέωρα. Στη συνέχεια επίσκεψη τα Τρικαλα για γεύμα και περιήγηση στην πόλη.







Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι κ. Β. Αναγνωστοπούλου, κ. Β. Παπαλιώση, κ.Γ. Δημητρακοπούλου, κ.Ε.Ζαφείρη και κ.Μ.Προμπονάς

Φωτογραφίες : Νικηφόρος, Κωνσταντίνος κ. Προμπονάς






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023