Εκπαιδευτική επίσκεψη του Α4 στον κήπο της Symbeeosis


Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους (World Soil Day),
που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και μαθήτριες από το τμήμα Α4 πραγματοποίησαν επίσκεψη με ξενάγηση στον κήπο της Symbeeosis στην Παιανία, που περιλαμβάνει αρωματικά φυτά.
Στα εργαστήρια έκαναν ανάλυση εδάφους, μέτρηση pH και παρατήρησαν προνύμφες στα μικροσκόπια.



Τους μαθητές και μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγητές Χημείας κ. Κοτσοβού και κ. Δελής.


Σύμφωνα με τον ιστότοπο της symbeeosis τα βότανα και το μέλι που χρησιμοποιούν προέρχονται αποκλειστικά από βιολογικές καλλιέργειες και μελισσοκομικές πρακτικές, αντίστοιχα. Τα βότανα καλλιεργούνται σε περιοχές όπου φύονται και άγρια, ώστε να αποδίδουν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά με τα οποία τα προικίζει η ελληνική βιοποικιλότητα, χωρίς να διαταράσσεται το εκάστοτε τοπικό οικοσύστημα. Εφαρμόζονται πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας, με ορθή χρήση των φυσικών πόρων και φυσικά με μηδενική χρήση χημικών - τα οργανικά υπολείμματα βοτάνων αξιοποιούνται ως φυσικό λίπασμα. Οι αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές συνδυάζονται με γεωργία ακριβείας, για την επίτευξη μεγαλύτερης βιοδραστικότητας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Με σωστή διαχείριση πόρων από τον αγρό ως το φλιτζάνι, εξαλείφουν τα μη ανακυκλώσιμα απόβλητα.



Οι πρακτικές της εταιρείας έχουν διαμορφωθεί από εμπειρία τριών γενεών στη μελισσοκομία, με μεγάλο σεβασμό και αγάπη για τις μέλισσες, τον πιο πολύτιμο επικονιαστή της φύσης - γι' αυτό και εφαρμόζουν μόνο μεθόδους που τις προστατεύουν και τις ευνοούν. Οι κυψέλες είναι εγκατεστημένες σε απόμερες περιοχές της Ελλάδας με πλούσια βιοποικιλότητα, όπου οι μέλισσες δεν έρχονται σε επαφή με φυτοφάρμακα ή άλλους ρυπαντικούς παράγοντες. Μοιράζονται το μέλι με τις μέλισσες, αφήνοντας μεγάλο ποσοστό μέσα στη κυψέλη, για να έχουμε ακμάζοντες και υγιείς πληθυσμούς μελισσών, τώρα και στο μέλλον.







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023