Εκπαιδευτική επίσκεψη Α τάξης στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες της Α Λυκείου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Museum of Illusions - Μουσείο Ψευδαισθήσεων Αθήνας.



Δείτε μερικές από τις εντυπώσεις τους, όπως τις διατύπωσαν στις ιστοσελίδες τους για το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής:

Χθες 25 Ιανουαρίου πήγαμε εκδρομή στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων. Στην αρχή όταν έμπαινες μέσα είχε διάφορους και περίεργους πίνακες και ένα δωμάτιο με πολλούς καθρέπτες. Στον 2ο όροφο λοιπόν, είχε πολλά δωμάτια με διάφορους χώρους με ανάποδα αντικείμενα, όπως και μια γέφυρα που περιτριγυρίζονταν οι τοίχοι και είχες την αίσθηση ότι κινούσουν σε έναν κύκλο. Υπήρχαν και δωμάτια που σου έκαναν την αίσθηση ότι ήσουν πιο ψηλή/κοντή από τους άλλους λόγω του άνισου δαπέδου, ή είχαν ανάποδα αντικείμενα ώστε να έχεις την αίσθηση ότι κρέμεσαι απ' το ταβάνι. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και περάσαμε πολύ καλά. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες και αναμνήσεις και ήταν πολύ ενδιαφέρον χώρος!
Μαριλένα, Αννα

Η εκδρομή στο μουσείο αισθήσεων και παραισθήσεων προκάλεσε διάφορες εντυπώσεις. Στην είσοδο είδαμε το γνωστό "Infinity rooooooom", όπου κάποιος μπορεί να δει τον εαυτό του άπειρες φόρες στις αντανακλάσεις των καθρεπτών. Στο μουσείο προβάλλονταν πολυάριθμες ψευδαισθήσεις που "έπαιζαν" με την οπτική που βρισκόμασταν. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια, ήταν το δωμάτιο που ανάλογα με την θέση που βρισκόσουν άλλαζε το μέγεθος σου! Φυσικά όλα τα εκθέματα "πείραζαν" το μυαλό σου αλλά το πιο ζαλιστικό και εξωπραγματικό ήταν το περιστρεφόμενο δωμάτιο, στο οποίο περνούσες μια γέφυρα και όλα γύρω σου περιστρέφονταν...
Βαγγέλης

Στο Museum of Illusions Αθήνα - Μουσείο Ψευδαισθήσεων είχαμε την ευκαιρία να δούμε διαδραστικά δωμάτια και οφθαλμαπάτες. Όταν πρωτομπαίνεις στο μουσείο θα αντικρίσεις ένα μικρό μαγαζάκι στο οποίο μπορεί ο καθένας αν επιθυμεί να αγοράσει προϊόντα από το μουσείο. Στην συνέχεια πιο μέσα υπάρχει ένα δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται καθρέφτες που έχουν την δυνατότητα να μετατρέψουν εσένα και όσους είναι μαζί σου σε εκατοντάδες! Πηγαίνοντας πάνω θα βρεις εντυπωσιακά εκθέματα όπως το κεφάλι σε πιατέλα, την περιστρεφόμενη σήραγγα κλπ. Κατά την άποψη μου το μουσείο ήταν αρκετά εντυπωσιακό και άξιο το ποσό που δώσαμε. Πέρασα φανταστικά και όλη η εμπειρία αυτή ήταν μοναδική. Και άμα είσαι λάτρης των μουσείων τότε μια επίσκεψη οφείλεται σε αυτό το μουσείο.
Βαλέρια



Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι κ.Παναγιωτοπούλου, κ.Αναγνωστοπούλου,κ. Ίσκου και κ. Προμπονάς.

Φωτογραφίες : Ιωάννα Μ. Κώστας Π., Γιάννης Σ. Κωνσταντής Σ., Ακης Σ. , Κατερίνα Τ., Μαριλένα Τ.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023