Τριήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή της Α Λυκείου στην Λευκάδα

Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα διωργάνωσε Εκπαιδευτική Επίσκεψη για τους μαθητές της Α' Λυκείου στην Λευκάδα. Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης (2 διανυκτερεύσεις), που πραγματοποιήθηκε από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του νησιού, όπως επίσης και περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό και ιστορικό -αρχαιολογικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη ηπειρωτική περιοχή.

1η ημέρα: Τετάρτη 29/3/2023:
ΓΕΡΑΚΑΣ - ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση αφού περάσαμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα σε όλο τον κόσμο με συνεχές κατάστρωμα 2.250 μέτρων, έργο τεράστιαs σημασίαs που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2004 και οραματίστηκε ο Χαρίλαοs Τρικούπηs στα τέλη του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό εθνικό οδικό άξονα, με προορισμό την Αρχαία Νικόπολη, μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, στάση για φαγητό και ξεκούραση στην Πρέβεζα. Αργά το μεσημέρι πορεία μέσω Βόνιτσας με προορισμό τη Λευκάδα.






2η ημέρα: Πέμπτη 30/3/2023:
OINOΠOIΕΙO - ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΑΓ. ΝΙΚΗΤΑΣ - ΛΕΥΚΑΔΑ
Μετά το πρωινό περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού, περάσαμε από το πασίγνωστο Νυδρί, έναν σύγχρονο οικισμό στον κόλπο του Βλυχού με πολύ όμορφη παραλία. Συνέχεια στον δρόμο μας για την Βασιλική, λίγο πριν το χωριό φθάνουμε στο Οινοποιείο << Λευκαδίτικη Γη >>. H περιήγηση στο οινοποιείο είχαμε μια σύντομη αναδρομή στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης και αμπελοκαλλιέργιας στην Λευκάδα και ακολούθησε περιήγηση σε μία έκθεση με παλιά εργαλεία οινοποίησης και αγροτικά μηχανήματα. Περπατώντας μέσα από το αμπέλι του οινοποιείου φθάνουμε στο χώρο παραγωγής και οινοποίησης όπου η τεχνογνωσία και ο σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός έχουν τον πρώτο λόγο. Εκεί γνωρίσαμε από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά την οινοποίηση , την παλαίωση και την εμφιάλωση του κρασιού. Μετά φθάσαμε στην Βασιλική νότια του νησιού, ένα μαγευτικό χωριό που έχει εξελιχθεί σε θαυμάσιο θέρετρο. Μετά το γεύμα και συνέχεια στην πόλη της Λευκάδος περνώντας από το γραφικό χωριό του Αγ. Πέτρου και από το Κάθισμα. Ακολούθως επίσκεψη στον Αγ. Νικήτα, ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία & το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Το απόγευμα στην πόλη της Λευκάδας όπου στον ελεύθερο χρόνο περπατήσαμε στα στενά γραφικά σοκάκια της.




3η ημέρα: Παρασκευή 31/3/2023:
ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ - ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ - ΠΑΡΓΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για μια επίσκεψη στη δυτική πλευρά της Ηπείρου. Περάσαμε από την υποθαλάσσια οδό που ενώνει την Πρέβεζα με το Άκτιο και φθάσαμε στο Νεκρομαντείο Αχέροντα. Επόμενος σταθμός μας οι πηγές του Αχέροντα. To μεσημέρι επίσκεψη στην Πάργα, όπου περιπλανηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια της και τον ονομαστό της «Ανήφορο» με το κάστρο της. Γεύμα σε μια από τις ταβέρνες της περιοχής.



Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι : κ.Γεωργάκη Ευαγγελία, κ. Καρράς Ιωάννης, κ.Ταούζη Βασιλική, κ.Τσιαπράζη Μαρία, κ.Καραπέτη Μαρία και κ.Πατρινέλλη Μαρία.

Φωτογραφίες : κ. Γεωργάκη, Μαριλένα Π., Κορίνα Π.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023