ERASMUS+ REACH Επίσκεψη στην Πορτογαλία

Από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 η ομάδα ERASMUS+ του σχολείου μας αποτελούμενη από 4 μαθητές/τριες και 2 καθηγήτριες συμμετείχαν στη κινητικότητα του προγράμματος ERASMUS+ KA2 - REACH Researching European And Cultural Heritage to Share (Αναζητώντας την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική κληρονομιά) στην Πορτογαλία. Σχολείο υποδοχής ήταν το Escola Secundaria Dr. Augusto Cesar da Silva Ferreira στη Λισαβόνα.


27 Νοεμβρίου 2022:

'Αφιξη στην Πορτογαλία που μας υποδέχθηκε με ουράνιο τόξο. Ένας πολύ καλός οιωνός για την κινητικότητα του Erasmus !



28 Νοεμβρίου 2022:

Επίσκεψη στο πορτογαλικό σχολείο. Ο χορός φέρνει κοντά μαθητές από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.



29 Νοεμβρίου 2022:

Palacio da Villa in Sintra: Θεωρείται "υβριδικό" κτίριο καθώς το θερινό ανάκτορο φέρει στοιχεία ισλαμικού παρελθόντος και διάφορων ευρωπαϊκών πολιτισμών. Είναι η καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική βασιλική κατοικία στην Πορτογαλία και ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



29 Νοεμβρίου 2022: Λισαβόνα

Jeronimos Monastery (Μνημείο Unesco), βόλτα στην πόλη και αργότερα δείπνο για όλους τους συνεργάτες στο Rio Maior. Υπέροχος καιρός, όμορφες τοποθεσίες, νέοι φίλοι και υπέροχες αναμνήσεις για όλους μας.



30 Νοεμβρίου 2022:

Συννεφιασμένη και βροχερή μέρα αλλά η διάθεση όλων ήταν ηλιόλουστη! Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Obidos και στο Μοναστήρι της Alcobaca. Οι δραστηριότητες της ημέρας ολοκληρώθηκαν στο Nazare ακούγοντας τον βρυχηθμό του Ατλαντικού!



Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022:

Επίσκεψη στο Convento de Christo: έδρα των Ναϊτών Ιπποτών και μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Αργοτερα αντικρίσαμε με δέος το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco Mosterio da Batalha, ένα από τα αριστουργήματα της πορτογαλικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο σε γοτθικό στυλ. Στα υπόγειά του βρίσκεται και το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, ως φόρος τιμής στους πεσόντες ήρωες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022:

Επίσκεψη σε ρωμαϊκή βίλα στο Rio Maior που ανακαλύφθηκε το 1983. Οι ανασκαφές έφεραν στο φως ψηφιδωτά τα οποία αποκαθίστανται προσεκτικά. Το βράδυ η τελετή λήξης στο Escola Secundaria Dr. Augusto Cesar da Silva Ferreira, το σχολείο φιλοξενίας μας και ακολουθεί πάρτι στις εγκαταστάσεις. Αργότερα αποχαιρετιστήκαμε συγκινημένοι.




Όλοι εμείς, μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Γέρακα, περιμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε όλους τους συνεργάτες μας στην Αθήνα τον Μάρτιο.

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι κ. Ταούζη και κ. Τσιαπράζη.

Φωτογραφίες : κ.Ταούζη, https://researcheuropeancommonheritagetoshare.blogspot.com/






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023