Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Νέοι και Ευρώπη»


Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 , στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών με τίτλο «Νέοι και Ευρώπη».

Ειδικότερα, το 2ο Μαθητικό Συνέδριο «Νέοι και Ευρώπη» ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Σεράφειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου ήταν η ενεργός πολιτειότητα μέσω του εμπλουτισμού της γνώσης των νέων αναφορικά με τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της δημοκρατίας.
Οι μαθητές/μαθήτριες - σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, το Συνέδριο εστίασε στους ακόλουθους θεματικούς άξονες με βάση τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έτος 2023:

- NextGenerationEU: Πράσινη, ψηφιακή και δίκαιη μετάβαση.
- REPowerEU και ενεργειακή ασφάλεια: Η ευρωπαϊκή απάντηση στον πόλεμο.
- Κράτος δικαίου, δημοκρατία και σεβασμός των ευρωπαϊκών αξιών.
- 2023 - Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων και καλές πρακτικές: Δράσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωπαϊκά προγράμματα, προσομοιώσεις κ.ά.
- Ευρωπαϊκές εκλογές 2024: Ενεργός πολιτειότητα.





Τους μαθητές/τριες συνόδευσε η διευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργάκη.
Την επόμενη μέρα, κατά την πρωινή συγκέντρωση, δόθηκαν οι βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.






[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [22-23]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2023