Χριστούγεννα

Η καραντίνα του προηγούμενου σχολικού έτους 20-21 δεν επέτρεψε όχι μόνο τη δια ζώσης διδασκαλία αλλά και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του σχολείου. Έτσι φέτος από τα τέλη Νοεμβρίου οι τάξεις άρχισαν να στολίζονται με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

Τη 1η Δεκεμβρίου στολίστηκε και το δέντρο έχω από τα γραφεία, προσφορά της κας Χρύσας Αναγνωστοπούλου, της αγαπημένης επιστάτριας του σχολείου, που συνταξιοδτήθηκε.

Στις 22 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες με την προτροπή των θεολόγων του σχολείου, έγραψαν τις ευχές στους στα αστεράκια του make A wish συνεισφέροντας στο συλλογικό έργο του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού Οργανισμού πραγματοποίησης ευχών παγκοσμίως. Το πρόγραμμα συμπληρώνει φέτος εικοσιτρία χρόνια που αφορά σε ένα χάρτινο Αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των 2 ευρώ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε και κατατέθηκε στον λογιαριασμό έφτασε το 150 ευρώ.

Για πρώτη χρονιά οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να γράψουν τη δική τους ευχή από καρδιάς για τα παιδιά ευχής και να μας την επιστρέψουν ώστε να φτάσουν όλες οι ευχές-καρδιές σ' αυτά και να αντλήσουν δύναμη για τον καθημερινό τους αγώνα. Με μήνυμα «Σε έχω στην καρδιά μου» και με το χαρακτηριστικό του μπλε χρώμα, το Αστέρι της Ευχής οι μαθητές/τρις έγραψαν όχι μόνο τις ευχές τους, αλλά έβαλαν στην καρδιά τους τα παιδιά ευχής.



Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων 23/12/2021 το μάθημα σε μερικές τάξεις ήταν πιο ευχάριστο, αφού περιλάμβανε ερωτήσεις μέσα από την πλατφόρμα kahoot, στην οποία οι μαθητές/τριες έκαναν επανάληψη παίζοντας, καθώς απαντούσαν σε κάθε ερώτηση στη δική τους συσκευή, ανταγωνιζόμενοι για την κορυφαία βαθμολογία με τους συμμαθητές τους. Σε άλλα τμήματα υπήρξε ανταγωνισμός με ερωτήσεις τύπου trivial pursuit.




Στα διαλείμματα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα μεγάφωνα ξάφνιασαν αρχικά, αλλά έβαλαν όλους σε χριστουγεννιάτικη διάθεση.





Μετά τη λήξη των μαθημάτων τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, φορτώθηκαν για να τα μεταφέρει η υποδιευθύντρια κ. Κοτσοβού στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης,









[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2021