Συμμετοχή στο 22ο AMUN


Athens MUN

Η ομάδα MUN του σχολείου μας συμμετείχε στο 22ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης εργασιών του ΟΗΕ (22nd AMUN) στην Αθήνα. Η διοργάνωση του Συνεδρίου γίνεται εξ ολοκλήρου από μια ομάδα φοιτητών με προηγούμενη συνεργασία με το Κέντρο Πληροφοριών του ΟΗΕ και με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση Μοντέλων Ηνωμένων Εθνών και ανάλογων συνεδρίων, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου NOVOTEL στο κέντρο της Αθήνας από 15/3/2019 - 17/3/2019. Η επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι τα Αγγλικά.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου οι μαθητές μας εκπροσώπησαν με επιτυχία τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και την Σενεγάλη. Μάλιστα η εφημερίδα του Συνεδρίου σχολίασε κολακευτικά σε δύο σημεία την παρουσία των μαθητών μας (εκπροσώπων των ΗΠΑ) στο Συνέδριο.

Η 8/μελής ομάδα μας με μεγάλο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό παρουσίασαν τις θέσεις των χωρών τους για θέματα της διεθνούς πολιτικής και της τρέχουσας πραγματικότητας.
Περιττό να πούμε ότι οι θέσεις της Αμερικής (με πρόεδρο τον Τραμπ) δημιούργησαν ιδιαίτερη ένταση στις Επιτροπές.
Οι καθηγήτριες υπεύθυνες για το πρόγραμμα είναι η καθηγήτρια Αγγλικών Ταούζη Βασιλική και η Διευθύντρια του σχολείου Γεωργάκη Ευαγγελία.
Τα παιδιά που πήραν μέρος ήταν οι μαθητές:
Καλλιόπη Α, Γεώργιος Α., Φρύνη Δ. , Μυρσίνη Κ. και Νικόλαος Τ. από την Α' Λυκείου
και Στυλιανή Κ., Κωνσταντίνος Κ. και Αδαμαντία Π. από την Β' Λυκείου.

Στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και η Αγάπη Α., απόφοιτος του σχολείου μας!

Συγχαρητήρια σε όλους!






Δείτε επίσης τις συμμετοχές στο : 4ο ATS-MUN και στο 9ο PS-MUN




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [18-19]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019