Πιστοποιητικό υιοθεσίας - Αστέρι της ευχής



Την Πέμπη 14 Απριλίου 2022 έφτασε στο mail του σχολείου μας το "Πιστοποιητικό υιοθεσίας - Αστέρι της ευχής" της Αναστασίας, ενός κοριτσιού 14 ετών με σοβαρή ασθένεια, το οποίο με τη βοήθεια του make A Wish εκπλήρωσε την ευχή του να πάει στο Παρίσι. Μαζί έφτασε και η απόδειξη για το ποσό των 150 euro που μαζεύτηκαν στο σχολείο μας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και συνεισέφερε στην εκπλήρωση της ευχής.



Οι μέρες μας, παρόλο που είναι πολύ δύσκολες για όλους, είναι σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολεςοι για εκείνους που έχουν ένα παιδί στο νοσοκομείο. Σκοπός του make A Wish είναι, μέσα από την εκπλήρωση της ευχής τους, να χαρίσουn στα παιδιά και τις οικογένειες τους μερικές μαγικές στιγμές, βοηθώντας έτσι να ξεφύγουν έστω και για λίγο, από τη δύσκολη καθημερινότητά τους.



Το χάρτινο Αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των 2 euro βοηθά στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του make a Wish η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου τους επιτρέπει να καλύπτουν από τα έσοδα του προγράμματος το 1/3 των ευχών που εκπληρώνουν ετησίως.



Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και προσπαθεί να εκπληρώσει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022