Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Παλλήνης, χρωματίζοντας τις διαβάσεις πεζών στη διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας και Ανάφης κοντά στο σχολείο, στέλνοντας μήνυμα σε πεζούς και οδηγούς.

Τη δράση των μαθητών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος και η Τοπική Συντονίστρια Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κα. Δήμητρα Μπίθα , Προϊσταμένη Τμήματος Κυκλοφοριακών έργων.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Αναστάσιος Δήμου και κ. Βασίλειος Αναστόπουλος.

Ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (16-22/09/2019) για το 2019, με θέμα «Ασφαλές περπάτημα - ασφαλής ποδηλασία».

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ενθαρρύνει τις κωμοπόλεις και τις πόλεις να εισαγάγουν και να προωθήσουν μέτρα βιώσιμων μεταφορών και να καλέσουν τους πολίτες να δοκιμάσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, αντί της χρήσης του αυτοκινήτου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει δύο φιλόδοξους στόχους για την αστική κινητικότητα: τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα στις πόλεις μέχρι το 2050 την πορεία προς την αστική εφοδιαστική αλυσίδα με μηδενικές εκπομπές στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι το 2030.

Η πρόσκληση για δράση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ το 2019 είναι: Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! Αυτή φέρνει στο προσκήνιο το φετινό θέμα "Ασφαλές περπάτημα & ποδηλασία" και αναδεικνύει σαφώς έναν τρόπο μεταφοράς που πολύ συχνά υποτιμάται: το περπάτημα.

Μαζί, το περπάτημα και η ποδηλασία αποτελούν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης. Οι τρόποι αυτοί είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των κωμοπόλεων και των πόλεών μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πριν 50 χρόνια, περπατούσες ή χρησιμοποιούσες ποδήλατο μόνο αν δεν μπορούσες να έχεις αυτοκίνητο. Τώρα, οι πόλεις της Ευρώπης δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την υπερεξάρτησή μας από το αυτοκίνητο. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το αντέξουμε.






Ευχαριστούμε και τη σχολική τροχονόμο από το 5ο Δημοτικό σχολείο Γέρακα για τη βοήθειά της.
Δείτε επίσης για τη συμμετοχή σε ημερίδα δήμου Παλλήνης για τους νέους τρόπους κινητικότητας στην πόλη .



[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019