Follow Green : Eκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Παλλήνης
Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης για τη βράβευση των σχολείων του, που συμμετείχαν στους δύο παράλληλους μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου
συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κο Πέτρο Φιλίππου,
η Δντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής κα Βάσω Ξυθάλη,
η κα Μανανά εκ μέρους της ΕΕΑΑ,
ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος,
οι αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Μπαξεβάνης, κα Πόπη Ζινέλλη, κ. Βασίλης Δημητριάδης,
οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Β/θμιας & Α/βάθμιας εκπαίδευσης κ. Αγγελος Λιακόπουλος και κ. Γεώργιος Μουρτζιάπης,
μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και
το σύνολο της σχολικής κοινότητας (Δ/ντες Σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σύλλογοι γονέων).

Για τον καινοτόμο Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Follow Green Action» που υλοποίησε ο Δήμος, βραβεύτηκαν τα 9 Γυμνάσια & 4 Λύκεια του Δήμου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 39 ομάδες σε ένα σύνολο 229 μαθητών. Tα τρία πρώτο βραβεία έλαβαν το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα και το 2ο Λύκειο Παλλήνης. Το σχολείο μας συμμετείχε με το έργο: «Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο»


Oι 39 κάδοι που ζωγραφίστηκαν στα πλαίσια αυτής της δράσης αποτελούν μικρά έργα τέχνης, προέκυψαν από μια διαδικασία όπου η αγάπη για το περιβάλλον πέρα από σκέψη έγινε πράξη και ουσιαστικό μήνυμα. Θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου και θα δοθούν προς χρήση στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό η σχολική κοινότητα δραστηριοποιείται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ παράλληλα συμμετέχει στην προσπάθειά του Δήμου να ομορφύνει την πόλη μας!

Για τον διαγωνισμό για τα δημοτικά σχολεία « Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης » τα τρία πρώτο βραβεία έλαβαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης.

Τα 15 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου συγκέντρωσαν προς ανακύκλωση στο σχολείο για τα πέντε υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες) , ενώ παράλληλα δέχτηκαν και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen. Τα 3.900 παιδιά και οι 200 εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατάφεραν σε διάστημα μόλις 2 μηνών να συλλέξουν προς ανακύκλωση !!!!!!

Στην εκδήλωση βράβευσης, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιότητας ειδικά σχεδιασμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, μαθαίνοντας πως να ανακυκλώνουν σωστά στους μπλε κάδους, σε κλίμα ευφορίας και χαράς στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης. Στη συνέχεια διασκέδασαν μέσα από τη μουσική της Ανακύκλωσης με τη χρήση αυτοσχέδιων οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά από το μουσικό σχήμα Voyage Jazz Group του Αλέξανδρου Χρηστίδη ενώ παράλληλα είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την έκθεση με τους ζωγραφισμένους κάδους των μαθητών, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Follow Green Action»,

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στήριξαν τους δύο μαθητικούς διαγωνισμούς για την ανακύκλωση, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν τόσο στην διοργάνωση των διαγωνισμών όσο και της εκδήλωσης. Τέλος ανέφερε ότι αυτή η διοργάνωση αποτελεί μόνο την αρχή από μια σειρά επικείμενων προγραμματισμένων δράσεων με θέμα το περιβάλλον και επίκεντρο τα παιδιά ως εγγυητές για ένα καλύτερο μέλλον.

Στα συμμετέχοντα σχολεία δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής και δώρα (φωτογραφικές μηχανές- ραδιοκασετόφωνα-βιντεοπροβολείς) με την υποστήριξη της ΕΕΑΑ και της Eurobank για τις μελλοντικές σχολικές δραστηριότητες τους.Τα αποτελέσματα του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης είναι διαθέσιμα στο www.followgreen.gr/pallini/school

Τα αποτελέσματα του Περιβαλλοντικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Follow Green Action» είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα www.followgreen.gr/pallini.
Περισσότερες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του δήμου Παλλήνης


Δείτε επίσης:
Συμμετοχή στον Περιβαλλοντικό Μαθητικό Διαγωνισμό Follow Green Action


Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [16-17]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2017