Νέα της Action Aid από την Μπαΐα της Βραζιλίας
Στην Μπαΐα της Βραζιλίας, που στηρίζει το σχολείο μας το πρόγραμμα αναδοχής της Action Aid,
μόνο το δεύτερο εξάμηνο του 2016, 749 οικογένειες έπαψαν να λένε το νερό νεράκι,
χάρη στην κατασκευή δεξαμενών. Έτσι, περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι έχουν
πλέον καλής ποιότητας νερό τόσο για κατανάλωση όσο και για καλλιέργεια.Μία από αυτούς είναι η 47χρονη Jonalice de Santana Santos. Το Sao Lourenco όπου μένει με τον άνδρα της και τα 4 παιδιά τους βρίσκεται στις ημιάγονες περιοχές της χώρας, όπου οι βροχές είναι απρόβλεπτες και πέφτουν μόνο 4 μήνες το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι μόνο το 50% του αγροτικού πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό στο σπίτι του. Έτσι, οι γυναίκες και τα κορίτσια επωμίζονται το καθήκον να το μεταφέρουν από πηγάδια και ποτάμια. Η Jonalice και οι κόρες της, για παράδειγμα, έπρεπε να περπατούν κάθε μέρα δύο χιλιόμετρα για να φέρνουν νερό από τον ποταμό. Όχι πια, όμως, αφού χάρη στην ActionAid και στη στήριξή σου έχουν τώρα τη δική τους δεξαμενή.

Όπως εξηγεί η ίδια «τώρα πια μπορούμε να καλλιεργήσουμε πολλά λαχανικά που δεν μπορούσαμε πριν, όπως μαϊντανό, βασιλικό, μαρούλι και ρόκα. Η παραγωγή μας έχει αυξηθεί και η ζωή της οικογένειας έχει βελτιωθεί, γιατί σήμερα σχεδόν όλα όσα τρώμε προέρχονται από το χωράφι μας. Και έχουμε μεγαλύτερο εισόδημα, γιατί πουλάμε τα προϊόντα μας στην δημοτική αγρο-οικολογική αγορά».Η ActionAid και ο τοπικός συνεργάτης της, MOC, δεν μένουν μόνο στην κατασκευή δεξαμενών, αλλά παρέχουν και τεχνική βοήθεια και εκπαίδευση τόσο για την καλλιέργεια όσο και για την προώθηση των προϊόντων των αγροτών στις τοπικές αγορές.

Χάρη στην υποστήριξή στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, η Jonalice και άλλες αγρότισσες στη Βραζιλία έχουν μια πολύ καλύτερη ζωή. Ευχαριστούμε! Με την υποστήριξή μας στην Action Aid μπορούν να αλλάξουν ζωές και να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος.Δείτε επίσης :
Action Aid : συμμετοχή σε γυναικείους συνεταιρισμούς
Υιοθεσία παιδιού ... Γράμμα από τη Βραζιλία
Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [16-17]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2017