Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Γέρακα στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ε.Υ.Ρ. Λιθουανίας
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων - European Youth Parliament (Ε.Κ.Ν. - E.Y.P.) είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1987 στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας με στόχο να προωθήσει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Σκοπός του είναι να δώσει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών Ευρωπαίων Πολιτών και συμβάλλουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στα προγράμματα αυτά οι νέοι Ευρωπαίοι εκφράζουν ελεύθερα τις προσωπικές τους απόψεις, ενώ καλούνται να πάρουν θέση πάνω σε επίκαιρα θέματα μέσα σε ένα χώρο πολιτικοποιημένο, ανεπηρέαστο ωστόσο από τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια πρακτική, ρεαλιστική εμπειρία προσομοίωσης των λειτουργιών και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδας (Ε.Κ.Ν.Ε.) διοργάνωσε τη συμμετοχή εθνικής αποστολής του Σωματείου στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη του EYP Λιθουανίας. Το συνέδιο αυτό έλαβε χώρα στο διάστημα από 17 έως 22 Δεκεμβρίου 2016 στην πόλη Kaunas, στη Λιθουανία. Ανήκει στην κατηγορία "Συνεδρίου Επιλογής" με ορισμένες πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως είναι το μεγάλο πλήθος αποστολών από ξένες χώρες και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο.

Η Ελληνική Αποστολή αποτελείτο από τους μαθητές - συνέδρους: Γεωργοπούλου Σταυρούλα (2ο ΓΕΛ Γέρακα), Δεδούση Βασίλειο και Καστρινάκη Αντώνιο, οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τη σειρά κατάταξης που είχε προκύψει από την 33η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ε.Κ.Ν.Ε. τον Απρίλιο του 2016. Συνοδός της αποστολής ορίσθηκε η κ. Γεωργάκη Ευαγγελία, διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Γέρακα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου 140 νέοι από πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν τη δυνατότητα να μεταξύ τους, να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μέσα από παιχνίδια δημιουργίας ομαδικού πνεύματος και να συζητήσουν κατά επιτροπές θέματα που αφορούν την Ευρώπη και τους λαούς της. Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου οι επιτροπές παρουσίασαν στην ολομέλεια τα πορίσματα των εργασιών τους και ακολούθησε δημόσιος διάλογος και ψηφοφορία.

Τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής συμμετείχαν στις εξής επιτροπές:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:
http://eypgreece.org
https://www.members.eyp.org/event/kaunas-2016-4th-national-selection-conference-eyp-lithuania

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [16-17]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2017