Ημερίδα: «Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο»

Μουσικό Λύκειο Παλλήνης
Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας παρακολούθησαν ημερίδα στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τον εκφοβισμό και τη βία στο σχολείο» που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής - Πολιτιστικά Θέματα - Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων.
Η ημερίδα είχε ως στόχο την ανάπτυξη προβληματισμού πάνω στο επίκαιρο θέμα της βίας στο σχολείο και την πρόληψη του φαινομένου και πρόβαλε καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοσθεί σε κάποια σχολεία.
Στην ημερίδα μίλησαν η κ. Ελένη Κουκούλη υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, οι κ. Ιωάννης και ΄Αλκης Τσιάντης, επιστημονικοί υπεύθυνοι του ΕΨΥΠΕ, ο κ. Ν. Γκόβας, υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Ανατ. Αττικής, ο κ. Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι κ. Αγγελική Γιαννάτου, Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Ασπροπύργου, και Μαίρη Κωτσέλη, Δ/ντρια 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, παρουσίασαν την εφαρμογή ενός προγράμματος διαμεσολάβησης συνομηλίκων ως καλή πρακτική πρόληψης της ενδοσχολικής βίας, που εφαρμόζεται στα σχολεία τους.

Την ημερίδα παρακολούθησαν η Διευθύντρια κ.Γεωργάκη Ευαγγελία και η καθηγήτρια κ. Σιδερά Παρασκευή
μαζί με αντιπροσωπεία 8 εκπροσώπων των μαθητών: Ζεκιράι Γεώργιος (Α2), Μερσίνη Διονυσία (Α3), Νομικός Αλέξανδρος (Α4), Φραγκούλης Παναγιώτης (Α5),
Γαμβρινού Χρύσα (Β1), Θεοδωρακόπουλος Αγαμέμνων (Β2), Μαλαχιάς Κωνσταντίνος (Β3), Ραυτόπουλος Θεόδωρος (Γ3).

Επιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [2004-05] [05-06] [06-07] [07-08] [08-09] [09-10] [10-11] [11-12] [12-2013]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2013