Δημοσίευση εφημερίδας Νεολόγος 16-9-2011
Εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ 16-9-2011


Στο τεύχος 193 της εφημερίδας ΝΕΟΛΟΓΟΣ, που κυκλοφόρησε στις 16-9-2011 γίνεται αναφορά για τις επιτυχίες του σχολείου μας. Αναφέρει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, διακρίσεις του σχολείου μας την χρονιά που πέρασε και κάποιες πληροφορίες για το σχολείο μας.
Στο πρωτοσέλιδο έχει φωτογραφία του μαθητή μας Φίλιππου Μυλωνόπουλου, που πέρασε πέρασε στην σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά και κάνοντας αναφορά στα υψηλα ποσοστά επιτυχίας. Στο 2ο Λύκειο Γέρακα από τους 100 που διαγωνίστηκαν πέτυχαν οι 78 (!)
Στις εσωτερικές σελίδες το άρθρο έχει τίτλο : Οι 78 (!) στους 100 μαθητές του 2ου Λυκείου Γέρακα πέρασαν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ
Αναλυτικότερα αναφέρει:


Εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ 16-9-2011
Ογδόντα επτά τελειόφοιτοι του 2ου Λυκείου Γέρακα εξασφάλισαν την εισαγωγήτους στα ΑΕΙ της χώρας και από κοινού με τις οικογένειές τους, έχουν κάθε λόγο να χαρακτηρίζουν την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο ως σταθμό μιας νέας και ενδιαφέρουσας αφετηρίας.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Σχολείο είναι το μόνο της περιοχής που κοινοποίησε -μέσω της καλά ενημερωμένης ιστοσελίδας του http://2lyk-gerak.att.sch.gr - κάποια συγκριτικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι το Λύκειο «πιστώνεται» έναν υψηλό δείκτη επιτυχίας στις φετινές Πανελλήνιες. Συγκεκριμένα: από τους 100 μαθητές και μαθήτριες που πήραν εφέτος απολυτήριο πέτυχαν στις Εισαγωγικές οι 78, ποσοστό 78% (78 οι τελειόφοιτοι και 9 οι απόφοιτοι) Με το 10% πέρασαν άλλοι 4 απόφοιτοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 91. Από τους 87 επιτυχόντες οι 64 εισάγονται σε ΑΕΙ, 3 σε στρατιωτικές σχολές και 20 σε ΤΕΙ. (ο επισυναπτόμενος πίνακας αναφέρεται σε 86 επιτυχόντες παραλείποντας τον Κυριάκο Αξιώτη που πέρασε χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. -γίνεται αναφορά παρακάτω-).
Το 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κέας και Σερίφου, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210.60.47.204 και του Γραφ. Καθηγητών 210.60.46.870 . Διευθύντρια του Λυκείου με τριετή θητεία είναι η κ. Ευαγγελία Γεωργάκη (Αγγλικής & Ελληνικής Φιλολογίας).
Εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ 16-9-2011
Μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκπαιδευτική χρονιά ήταν για το 2ο Λύκειο Γέρακα αυτή που έληξε τον περασμένο Ιούνιο. Διακρίσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με κοινή συνισταμένη τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλό δείκτη επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις και μία ιστοσελίδα, η οποία κοσμεί το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και παρεμπιπτόντως, συμβαίνει χωρίς αυτοσκοπό, να προσδιορίζει την αδυναμία των άλλων Σχολείων να αναδείξουν αντίστοιχα αποτελέσματα στον διαδικτυακό χώρο. (Δοθείσης ευκαιρίας, αξίζει τη δημόσια επιβράβευση ο καθηγητής του Λυκείου στο μάθημα της Πληροφορικής κ. Βασίλης Αναστόπουλος στον οποίο και οφείλεται το δημιουργικό αυτό αποτέλεσμα. Για την ιστορία, η ιστοσελίδα του Λυκείου http://2lyk-gerak.att.sch.gr διακρίθηκε στον 5ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Ιστοσελίδων (3η θέση το 2010) και βέβαια αποτελεί έναν ισχυρό συνδετικό κρίκο μεταξύ Σχολείου-μαθητών και γονέων με επισκεψιμότητα που ξεπερνάει τον αριθμό των 100 χιλιάδων!

- Με μία ακόμη διάκριση πιστώνεται το 2ο Λύκειο Γέρακα. Ο μαθητής του Λευτέρης Δαφέρμος ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στις εξετάσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στα πλαίσια του Προγράμματος Euroscola και θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την περιοχή μας στις 30 Σεπτεμβρίου, στο Στρασβούργο του Βελγίου όπου και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1992. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ζητούμενο να εκφράσουν οι νέοι της Ευρώπης τις προσδοκίες και τα σχέδιά τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

- Αυτή κι αν δεν είναι επιτυχία…. Ο Κυριάκος Αξιώτης, μαθητής του 2ου Λυκείου Γέρακα είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής και με τα χρώματά της κατέκτησε το Χάλκινο Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε στο Pattaya City της Ταϋλάνδης μεταξύ 22 και 29 Ιουλίου του 2011. Ο Κυριάκος Αξιώτης, χάρη στις διακρίσεις και τις ξεχωριστές επιδόσεις του, πέρασε χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και ποιος αμφιβάλει πως ο καθ΄όλα λαμπρός αυτός νέος, δεν θα απορροφηθεί εργασιακά πολύ πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Ε.Μ.Π….;
Στην Ελλάδα της μιζέριας και των ... «μπαχαλάκηδων» τέτοιες ειδήσεις αναπτερώνουν το ηθικό όλων μας και κυρίως, συντηρούν την ελπίδα μας.
Μπράβο Κυριάκο ...!

- Φίλιππος Στ. Μυλωνόπουλος , τελειόφοιτος 2ου Λυκείου Γέρακα: πέρασε στην Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα ευτυχής. Μπήκε στην Σχολή που ήθελε κατακτώντας, έτσι, χάρις στο πείσμα και την αποφασιστικότητά του, μία δημιουργική επιτυχία παρά τις συγκυριακές δυσκολίες που αντιμετώπισε διαρκούσης της σχολικής περιόδου. Το μέλλον είναι πλέον στα χέρια του - σε ότι αφορά την ολοκλήρωση των σπουδών του- και η χαρά που έδωσε στους ανθρώπους που τον αγαπάνε ή τον ξέρουν από κοντά ιδιαίτερα μεγάλη.Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους της εφημερίδας για τα καλά τους λόγια ...
Δείτε ολόκληρο το τεύχοςΕπιστροφή στην κορυφή της σελίδας[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [2004-2005] [2005-2006] [2006-2007] [2007-2008] [2008-2009] [2009-2010] [2010-2011]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2011