Πειράματα από την Ομάδα Εξωστρέφειας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης











Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφθηκε το σχολείο μας η Ομάδα Εξωστρέφειας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Chemistry Outreach Group, COG).
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που μας επισκέφθηκε ήταν η Υποψήφια Διδάκτορας του τμήματος Μαριλίζα Ζαντιώτη, παλιά απόφοιτη του σχολείου μας. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τα τμήματα της Α τάξης παρακολούθησαν πειράματα χημείας, τα οποία παρουσιάστηκαν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.



Η ομάδα υλοποιεί δράσεις σχετικές με τη Χημεία στα σχολεία της Κρήτης (και όχι μόνο) για να εμπνεύσει τους μαθητές και να αυξήσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη της Χημείας! Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών απευθύνεται σε μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και στο ευρύ κοινό.

Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνονται εκλαϊκευμένες ομιλίες, επιδείξεις πειραμάτων χημείας, υλοποίηση βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, συμμετοχές σε παιδικά φεστιβάλ και φεστιβάλ επιστημών. Σκοπός, ο κόσμος να αντιληφθεί την αξία της επιστήμης και την επιρροή της στην καθημερινότητά του και στην κοινωνία και να γνωρίσει τον εντυπωσιακό και διασκεδαστικό κόσμο της!

Η ομάδα απαρτίζεται από μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ του τμήματος Χημείας, αλλά κυρίως βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή υποψηφίων διδακτόρων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών.

Τους ευχαριστούμε πολύ!



https://www.chemistry.uoc.gr/cog/
https://www.facebook.com/ChemistryOutreachGroupUOC




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [23-24]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2024