Εκδήλωση βράβευσης για τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης FollowGreen

Την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 το 2ο ΓΕΛ Γέρακα συμμετείχε στη Βράβευση των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης 2020-2021 και στο ξεκίνημα της νέας καμπάνιας 2021-2022 με θέμα: "Πώς θα γλυτώσουμε από τον εθισμό του πλαστικού;".

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Οινοποιείο Πέτρου» βραβεύτηκαν οι μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον περσινό 5ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του προγράμματος Followgreen του Δήμου Παλλήνης. Για το σχολείο μας το βραβείο παρέλαβε η διευθύντρια κ. Γεωργάκη.


Στην τελετή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις επιδόσεις τους παρά τις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και απένειμε βραβεία και δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί της δράσης. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κήρυξε την έναρξη του 6ου Μαθητικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης Followgreen που θα διεξαχθεί κατά την παρούσα σχολική χρονιά, όπως έχει καθιερωθεί, με την διαλογή στη πηγή, επτά (7) ανακυκλώσιμων υλικών.
Για τον Μαραθώνιο 2021-22, θα διενεργηθεί φεστιβάλ φωτογραφίας-ζωγραφικής, αφιερωμένο στην προσπάθεια για περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης, με τίτλο «Πλαστικά μιας χρήσης! Πώς θα γλυτώσω από τον "εθισμό" τους» .

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, πάνω από 10.000 κιλά υλικών, ανακύκλωσαν, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, 7.378 μαθητές από 40 σχολεία του Δήμου Παλλήνης, που συμμετείχαν στον ετήσιο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος Followgreen.



Συγκεκριμένα, οι μαθητές ανακύκλωσαν:
407 κιλά πλαστικού
615 κιλά συσκευών
865 κιλά καπακιών
30 κιλά τηγανελαίων
126 κιλά μπαταριών
416 κιλά αλουμινίου
144 κιλά χαρτιού,
που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 70 δέντρα, αν υπολογίσουμε ότι χρειάζονται περίπου 17 δέντρα για την παραγωγή, 1000 κιλών χαρτιού

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι:
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Ανδρέας Αλεξανδρής,
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Δημήτρης Νικολετσόπουλος ,
οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Γιώργος Μουρτζιάπης και Δημήτρης Μπαξεβάνης,
ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης, κ. 'Αγγελος Λιακόπουλος.

Την τελετή συντόνισε η Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής και αρμόδια για το πρόγραμμα Followgreen, κα. Πόπη Ζινέλη.

Δείτε τις αναρτήσεις του Δήμου παλλήνης και από το followgreen

Φωτογραφίες από κ. Γεωργάκη, Δήμο Παλλήνης και σελίδες facebook κ. Ζινέλλη, 2ου Γυμνασίου Γέρακα




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2021