ERASMUS+ REACH Επίσκεψη στην Ισπανία

Από την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022 έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA229 R.E.A.C.H. To SHARE ("Researching European and Cultural Heritage to Share") πραγματοποιήθηκε η 3η κινητικότητα στο Figueres, μια πόλη στην περιφέρεια Girona της Βαρκελώνης, που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους και είναι η γενέτειρα του Dali. Το σχολείο υποδοχής καλωσόρισε τους εταίρους από τη Γαλλία (συντονιστής), Ελλάδα, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία και το ταξίδι μας στον πολιτισμό της Καταλανίας μόλις ξεκίνησε! Σκοπός του προγράμματος είναι η αναζήτηση και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.



Δευτέρα 7/3/2022 :
Οι Ισπανοί μαθητές ξεναγήσαν τους συνομηλίκους τους στην κληρονομική διαδρομή του ιστορικού κέντρου της μεσαιωνικής πόλης Figueres: la Rambla, Placa de las Patatates, Torre Galatea (με μια σουρεαλιστική πινελιά που έδωσε ο Dali), καταλήγοντας σε τυπογραφείο ical εστιατόριο για να απολαύσετε την Καταλανική γαστρονομία.

Τρίτη 8/3/2022:
σε μια μέρα με αέρα, επίσκεψη στο Cadaques, το αγαπημένο χωριό ψαράδων του Νταλί, σήμερα διάσημο τουριστικό θέρετρο και εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

Τετάρτη 9/3/2022:
Η μεγαλοπρεπής μεσαιωνική πόλη Girona, που ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. από Ρωμαίους, δέχθηκε επιδρομές από γερμανικές φυλές, Βησιγότθους, κυριαρχήθηκε από τους Μαυριτανούς, ενσωματώθηκε στην αυτοκρατορία του Καρλομάγνου και αργότερα σε νομό της Καθολικής μοναρχίας. Τώρα είναι μια ευημερούσα πόλη παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πέμπτη 10/3/2022:
Μουσείο Νταλί - πρόσκληση για μια βαθιά βουτιά στον σουρεαλιστικό κόσμο του Νταλί

Όταν εμείς εξαφανίζουμε τα μαθήματα τέχνης από τη Δευτεροβάθμια, στην Ισπανία δημιουργούν συνεργασίες π. χ. των 5 σχολείων ΔΕ της πόλης και οι 5 καθηγητές μουσικής ανεβάζουν μιούζικαλ στο κεντρικό θέατρο της πόλης με πάνω από 100 μαθητές που παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, συνεργάζονται και προσφέρουν την παράσταση στους μαθητές και στους ενήλικες της πόλης τους. Βιωματικό μάθημα αισθητικής, δημιουργικότητας, συμπερίληψης, ομαδικότητας, κοινωνικής προσφοράς και πολιτισμού. Το μεσημεριανό γεύμα από τους μαθητές του σχολείου τουριστικών επαγγελμάτων στις εγκαταστάσεις του.

Παρασκευή 11/3/2020:
Μια ημέρα αφιερωμένη στη Βαρκελώνη: Μέγαρο Καταλανικής Μουσικής, Gaudi's la Pedrera, Park Gruel, La Sagrada Familia, παλιά πόλη, εβραϊκή συνοικία








[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022