ERASMUS+ EUCHI Επίσκεψη στην Ιταλία




Από την Δευτέρα 4 Απριλίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 η ομάδα ERASMUS PLUS του σχολείου μας αποτελούμενη από 8 μαθητές/τριες και 3 καθηγήτριες επισκέφθηκε την πόλη Arezzo της Ιταλίας για την τρίτη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ EUCHI (European Culture, Heritage & Identity) στην Ιταλία.

Η κινητικότητα για την Ιταλία ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 με αναχώρηση με αεροπλάνο. Πρώτη μας βόλτα στα σοκάκια του όμορφου Arezzo στην Τοσκάνη και δείπνο σε ένα κομψό εστιατόριο στην Πιάτσα Γκράντε.





4 Απριλίου:
Επισκεφθήκαμε το L' Instituto Statale di Istruzione Superiore "Valdarno", το σχολείο υποδοχής στην Τοσκάνη. Μετά από θερμή υποδοχή από τον Διευθυντή του σχολείου και τον Δήμαρχο της πόλης περπατήσαμε στον όμορφο μεσαιωνικό Valdarno με τους Ισπανούς μαθητές και δασκάλους. Αργότερα οι μαθητές μας παρακολούθησαν ένα εργαστήριο επεξεργασίας βίντεο στο σχολείο από τον Ιταλό δάσκαλο κ. Roberto Abenante.








5 Απριλίου:
Επίσκεψη στη μαγευτική Αναγεννησιακή Φλωρεντία στα Santa Maria Novella, Duomo, Piaza della Republica, Fontana del Porcellino, Pianza dellA Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio και ποταμός Arn. Η Φλωρεντία είναι ένα σπουδαίο υπαίθριο μουσείο για όποιον αγαπά την ιστορία και τον πολιτισμό. Πρόκειται για μια πόλη της Ιταλίας γεμάτη ενδιαφέροντα μουσεία, πλατείες, εκκλησίες, αγάλματα και Αναγεννησιακή τέχνη. Μια αξέχαστη εμπειρία τόσο για μαθητές όσο και για δασκάλους.





6 Απριλίου:
Περάσαμε τη μέρα στο Arezzo μαθαίνοντας για την ιστορία της πόλης και θαυμάζοντας τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική της. Το Arezzo, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τοσκάνη, ξεκάθαρα ορατό στην κορυφή ενός λόφου στο σταυροδρόμι τεσσάρων κοιλάδων, το Val Tiberina, το Casentino, το Valdarno και το Valdichiana διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τοποθεσιών, όπως φρούρια, μνημεία, εκκλησίες και μουσεία που όλα μας πρόσφεραν μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε στην ιστορία τους.





7 Απριλίου:

'Αλλη μια μέρα περάσαμε στο Arezzo με πολλά να μάθετε και μέρη για επίσκεψη με καθοδήγηση των δασκάλων του ιταλικού συνεργαζόμενου σχολείου: τα ερείπια ενός ρωμαϊκού αμφιθεάτρου, την Piazza Grande και τις πιο σημαντικές εκκλησίες της πόλης. Το απόγευμα όλοι οι μαθητές επισκέφτηκαν το MUMEC (Μουσείο Μέσων και Επικοινωνίας) που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή μηχανημάτων, εργαλείων και συσκευών που αφηγούνται την ιστορία της επικοινωνίας και συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο μαθαίνοντας για την έννοια του κινηματογράφου μέσα από την ιστορία και την ανάπτυξη τεχνολογία. Αργότερα μας δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και τελειώσαμε τη μέρα με δείπνο με τους συνεργάτες μας.





8 Απριλίου:

Αναχώρηση










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022