Επίσκεψη της μουσικού Μαρίας Παπαγεωργίου

Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 επισκέφθηκε το σχολείο μας η μουσικός και δασκάλα φωνητικής Μαρία Παπαγεωργίου. Καλεσμένη από τις φιλολόγους Μαρία Αλεξοπούλου και Βασιλική Παπαλιώση συνομίλησε με τους μαθητές του Γ1 και του Γ4 και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.

Σε μια χρονιά που οι μαθητές της Γ ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις μίλησε για την πορεία της από τα Γρεβενά, τις σπουδές στα οικονομικά και την αναζήτηση του ονείρου της στη μουσική. Μίλησε για το άγχος της και τις κρίσεις πανικού, όταν ήταν φοιτήτρια καθώς και για την αποτύπωση της προσωπικής της αφήγησης στο βιβλίο με τίτλο "Μια Χαραμάδα Πανικού".


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές για την συνεργασία της με τον κορυφαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με επανεκτελέσεις κυρίως «κρυμμένων» τραγουδιών του, αλλά και πιο γνωστών, με τη δική της «ανάγνωση».

Η συνομιλία έκλεισε μουσικά με την Μαρία Παπαγεωργίου να ερμηνεύει το τραγούδι: "Πάντα υπάρχει κάτι" των Μιχάλη και Λάκη Χανιώτη:

Αν φοβηθείς μη χάνεσαι
φίλος είναι κι ο φόβος
πρόσεξε μην παρασυρθείς
και σε ξεκάνει ο τρόμος.

Λευκό λουλούδι μου
άκου το τραγούδι μου
χαλινάρι να κρατάς
και στον πόνο μη λυγάς...

Αν έρχεται αναποδιά
μην πέφτεις σε παγίδα
ο ήλιος σε κρυφοκοιτά
πίσω απ' την καταιγίδα.

Κι αν στη δική σου την ζωή
χαθεί το μονοπάτι
ακόμα και στο τίποτα
πάντα υπάρχει κάτι.



Στο τέλος της επίσκεψης η διευθύντρια κ. Γεωργάκη πρόσφερε στην κ. Παπαγεωργίου ως δώρο ένα αναμνηστικό για τη νέα χρονιά.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη μικρή τετράποδη Ρακίλ, που συνόδευσε τη μουσικό και έκανε νέους φίλους.






Δείτε περισσότερα στο https://mariapapageorgiou.com/







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022