Εκπαιδευτική επίσκεψη Α τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Α τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Εκτός από την περιήγηση στους χριστουγεννιάτικα στολισμένους χώρους της Εθνικής βιβλιοθήκης και του πάρκου, μια ομάδα μαθητών και μαθητριών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα : "Πειραματίζομαι και εκδίδω το δικό μου artbook"

Σύμφωνα με την περιγραφή του προγράμματος στην ιστοσελίδα του ιδρύματος :

Οι μαθητές αναλαμβάνουν τη διαδικασία παραγωγής μιας αυτοτελούς έκδοσης (one shot zine) εν είδει artbook. Το βασικό περιεχόμενο του artbook θα είναι η ταυτότητα του κάθε μαθητή ως άτομο αλλά και η συλλογική ταυτότητα των εφήβων του 2020. Και όταν λέμε ταυτότητα, εννοούμε τη φαντασιακή προβολή του εαυτού στο παρόν, που στη δική μας περίπτωση γίνεται με εικαστικούς όρους.

Who am I? Το ερώτημα που θα κληθούν οι μαθητές να απαντήσουν μέσα από τις εικαστικές τους αναπαραστάσεις, θα είναι το "ποιος είμαι;" ή καλύτερα το "ποιος νιώθω ότι είμαι;"

Αξιοποιώντας κυρίως αναλογικά μέσα και αρχειακό υλικό από το ΚΠΙΣΝ, οι μαθητές διαχειρίζονται με πειραματική διάθεση τρόπους παρουσίασης προσωπικών, αλλά και ομαδικών αφηγήσεων. Έρχονται σε επαφή με τεχνικές στησίματος ενός χειροποίητου zine, με διαφορετικές τεχνικές τυπώματος καθώς και με τους βασικότερους τρόπους βιβλιοδεσίας.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι κ.Βλάχου, κ.Μετοχιανάκη, κ. Μποκογιάννη και κ. Παλούκου και κ. Σακελλαρίου.




Φωτογραφίες κ. Βλάχου, κ. Σακελλαρίου



Στο τέλος του Μαΐου το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος έστειλε σε έντυπη μορφή
το ArtBook που δημιούργησαν οι μαθητές για τη βιοβιοθήκη του σχολείου
και σε ηλεκτρονική μορφή :




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022