Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ τάξης στο Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ τάξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός χώρος για διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων . Περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και πάρκο αστικού τύπου έκτασης 170 στρεμμάτων και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις.

Η ιδέα για το ΚΠΙΣΝ άρχισε να διαμορφώνεται το 1998, με την απόφαση του Ιδρύματος να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Παράλληλα, και ανεξάρτητα από την παραπάνω πρωτοβουλία, το Ίδρυμα εξέταζε πρόταση ενίσχυσης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ).Από τα δύο αυτά σχέδια, καθώς και από την προοπτική που προσέφερε ο χώρος που ορίστηκε για την ανάπτυξη του έργου στο Δήμο Καλλιθέας, αναδείχθηκε η συναρπαστική προοπτική για ένα αστικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Τριπλό Έργο, το οποίο θα αποτελέσει ορόσημο για την ελληνική κοινωνία.






Φωτογραφίες από κ. Φιλία Αναστασιάδου.




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2021