Τριήμερη επίσκεψη Α τάξης στην Πάτρα

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου έως την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές της Α' Λυκείου στην Πάτρα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και περιοχές με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Η μετακίνηση των μαθητών έγινε οδικώς από το σχολείο προς και από την Πάτρα.


1η ημέρα: Δευτέρα 4/4/2022 : Γέρακας - Αρχαία Ολυμπία - Πάτρα .
Αναχώρηση από το σχολείο με προορισμό την Αρχαία Ολυμπία με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο σπήλαιο Κάψια. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.





2η ημέρα: Τρίτη 5/4/2022 : Πάτρα - Διακοπτό - Καλάβρυτα .
Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Σε αυτό το συμβολικό κτίριο οι κάτοικοι της πόλης των Καλαβρύτων γνώρισαν και υπέστησαν τη βαναυσότητα της ναζιστικής θηριωδίας.

Επίσκεψη στο σπήλαιο Λιμνών. Στο χωριό Καστριά Αχαΐας, 9 χλμ. από την Κλειτορία και 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα, βρίσκεται το ξακουστό «Σπήλαιο των Λιμνών». Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης. Εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτιτικούς σχηματισμούς το «Σπήλαιο των Λιμνών» έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Αναχώρηση από Καλάβρυτα για Διακοπτό με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο και τελικό προορισμό την Πάτρα.

3η ημέρα: Τετάρτη 6/4/2022 : Περιήγηση στην πόλη της Πάτρας.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Το μουσείο έχει συνολικό εμβαδό 5.955 τ.μ. και διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες για τη μόνιμη έκθεση, μία αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, σύγχρονους χώρους υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού, αμφιθέατρο, αναψυκτήριο, εργαστήρια συντήρησης, αποθήκες αρχαίων. Στη μόνιμη έκθεση εκτίθενται ευρήματα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ. και προέρχονται από την πόλη των Πατρών, καθώς και από περιοχές της νότιας και δυτικής Αχαΐας.
Επίσκεψη στο οινοποιείο της Achaia Clauss όπου θα γίνει ξενάγηση στους χώρους του. Πρόκειται για το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδος. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και ιδρύθηκε το 1861 από τον Βαυαρό Gustav Clauss, που ήρθε στην Πάτρα το 1854 για να εργαστεί σε μια γερμανική εταιρεία εξαγωγής σταφίδας. Σε μια από τις εξορμήσεις του γνώρισε την περιοχή και εντυπωσιάστηκε από το μαγευτικό τοπίο. Αρχικά αγόρασε ένα αμπέλι 60 μόλις στρεμμάτων και τελικά δημιούργησε το Κάστρο – Οινοποιείο που διατηρείται ως σήμερα.
Επίσκεψη στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.
'Αφιξη στην Ναύπακτο επίσκεψη στο ενετικό κάστρο και λιμάνι - περιήγηση στην πόλη και φαγητό.










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022