Εκπαιδευτική επίσκεψη Α τάξης στην Ακρόπολη

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Α τάξης στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Αθηνών.




Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, ωστόσο, στις πλαγιές του υπήρχαν χώροι λατρείας και για άλλους θεούς. Διά μέσου των Προπυλαίων φθάνει κανείς στον κυρίως ιερό χώρο της Ακρόπολης, στην κορυφή του λόφου. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, που οικοδομήθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια του 5ου αι. π.Χ., με πρωτοβουλία του Περικλή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Παρθενώνας, το κορυφαίο μνημείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που ήταν αφιερωμένο στην Αθηνά Παρθένο και οικοδομήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Περικλή, αντικαθιστώντας δύο παλαιότερους ναούς αφιερωμένους στη θεά.





H Ακρόπολη ανήκει στα Μνημεία και Χώρους Παγκόσμιας Κληρονομιάς για τα οποία η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία τους. Στόχος της UNESCO είναι η προστασία από κάθε είδους φθορά και καταστροφή, προκειμένου αυτά να κληροδοτηθούν στις γενιές του μέλλοντος. Για να συμπεριληφθούν τα μνημεία στον διεθνή κατάλογο της UNESCO πρέπει να πληρούν τα προκαθορισμένα κριτήρια ώστε να χαρακτηριστούν εξέχουσας σημασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, από ιστορική, καλλιτεχνική, επιστημονική, αισθητική, εθνολογική ή ανθρωπολογική άποψη.







Η θέα από τον ιερό βράχο προς την πρωτεύουσα, παρά το νέφος που εμφανίστηκε πάλι στον Αττικό ουρανό ήταν καταπληκτική.
Η συνέχεια είχε βόλτα στην οδό Διονυσίου Αεροπαγήτου για καφέ, φαγητό και χαλάρωση.







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2021