Teachers4Europe - Συμμετοχή σε Συμπόσιο Ρητορικής



Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 μαθητές του σχολείου μας, από την ομάδα ERASMUS, συμμετείχαν στο Μαθητικό-Φοιτητικό Συμπόσιο Ρητορικής με θέμα: «Παγκόσμιος Πολίτης: Υποστήριξη Βιώσιμων Πόλεων και κοινoτήτων» (Student Rhetoric Symposium "Global Citizen: Supporting Sustainable Cities and Communities") που διεξείχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Δήμο Ελευσίνας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ KA3 Teachers4Europe:Setting an Agora for Democratic Culture.

Την πρώτη ημέρα στους χώρους του Πανεπιστήμιου Πειραιώς η κ. Φωτεινή Ασδεράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια του προγράμματος T4E για την Ελλάδα, καλωσόρισε του συμμετέχοντες και στη συνέχεια ο κ. Μανώλης Πολυχρονίδης,Πολιτικός Επιστήμονας και Εκπαιδευτής Ρητορικής μίλησε με θέμα: "Οδηγίες για τη δημόσια ομιλία"

Ακολούθησαν οι συναντήσεις μαθητών με Παρουσιάσεις και Συζήτηση σε ομάδες με θέματα για την Δημοκρατία, την Ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη, τις Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Κατόπιν στην ολομέλεια ο πραγματοποιήθηκε ο γύρος της αυτοσχέδιας ομιλίας. Η πρώτη μέρα του συμποσίου έκλεισε για τους μαθητές με τον γύρος της πειστικής ομιλίας.

Παράλληλα διεξείχθησαν σεμινάριο Καθηγητών με θέμα : "Η Ρητορική στην Εκπαίδευση" που παρουσίασε η κ.Βάλια Λουτριανάκη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ρητορικής στην Εκπαίδευση και συνεδρίες με παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Από το σχολείο μας συμετείχαν 3 μαθητές και τους συνόδευσε η διευθύντρια κ. Ευαγγελία Γεωργάκη. Ο μαθητής του σχολείου μας Σπύρος Κ. ήταν ανάμεσα στους 9 διακριθέντες (6 φοιτητές ΑΕΙ - 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης)




Την δεύτερη ημέρα του συμποσίου ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύριος Οικονόμου υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στο Δημαρχείο της Ελευσίνας. Έγιναν οι παρουσιάσεις των ομάδων και ακολούθησε συζήτηση σε πάνελ. Μετά το γεύμα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας













[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022