Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο Νέων
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 έγινε η επίσημη επιβεβαίωση συμμετοχής
δύο μαθητών μας της Β' Λυκείου, του Γιώργου Σ. και του Τζοβάνι Κ.,
στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του ΕΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί
από 15 έως 18 Απριλίου 2022 για την επιλογή των μαθητών /μαθητριών
που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις επερχόμενες Διεθνείς Συνόδους.


Τι είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων (ΕΚΝ, European Youth Parliament, EYP) είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με δράση στην Ευρώπη και έδρα στο Βερολίνο και απαρτίζεται από 41 εθνικές επιτροπές. Από την ίδρυσή του το 1987, έχει ως στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Για την υλοποίηση αυτού του σκοπού, διοργανώνει πάνω από 100 δράσεις, εμπλέκοντας σε αυτές πάνω από 25.000 νέους, ετησίως.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (ΕΚΝΕ) αποτελεί σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ανεξαρτήτων κομματικών και πολιτικών συμφερόντων. Διαθέτει νομική υπόσταση από το 1994 ως μία από τις 41 Εθνικές Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΚΝ), έχοντας μόνιμη έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Διοργανώνει με συνέπεια και με την εθελοντική δράση νέων, κάθε χρόνο, 2 Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτές, συμμετέχουν μαθητές Λυκείου λαμβάνοντας μέρος σε ένα πλήρες τετραήμερο πρόγραμμα προσομοίωσης των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ όσοι διακριθούν συμμετέχουν σε Διεθνείς Συνόδους και Fora, απαρτίζοντας την εκάστοτε εθνική μας αποστολή. Εκτός των Εθνικών Συνδιασκέψεων, το ΕΚΝΕ έχει διοργανώσει με επιτυχία διεθνείς δράσεις, με ορόσημο την 66η Διεθνή Σύνοδο του ΕΚΝ που διοργανώθηκε το 2011 στην Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΕΚΝ και το ΕΚΝΕ, τους στόχους, τις δράσεις : www.eypgreece.org


43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το ΕΚΝΕ διοργανώνει την ετήσια Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής στην Αθήνα όπου θα συμμετάσχουν περίπου εκατόν είκοσι (120) μαθητές και μαθήτριες Λυκείων διαφόρων περιφερειών της πόλης της Αθήνας αλλά και των περιφερειακών ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

Στις 31 Ιανουαρίου 2022 εκδόθηκε πρόσκληση συμμετοχής στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος προς όλα τα Λύκεια της Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Βοιωτίας και Κορινθίας.

Η 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής θα έχει διάρκεια τεσσάρων ημερών και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2022 στην Αθήνα. Από τη Συνδιάσκεψη θα επιλεγούν οι πέντε (5) μαθητές και μαθήτριες που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 97η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2022 στο Κόρτρικ (Kortijk) του Βελγίου. Θα επιλεγούν, επίσης, ακόμη 25 μαθητές και μαθήτριες, που θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλες περιφερειακές δράσεις σε διεθνές επίπεδο.




Συμμετοχή του 2ου ΓΕΛ Γέρακα στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής



Α' Φάση: Ενημέρωση σχολείου - Επιλογή μαθητών

Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή της 43ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του ΕΚΝΕ σε όλους τους μαθητές των τάξεων Α' και Β' Λυκείου. Η επιλογή των μαθητών ακολούθησε τις εξής φάσεις:

Πέμπτη, 3/2/2022, 2η διδακτική ώρα: ενημέρωση από την Διευθύντρια των μαθητών των τάξεων Α' και Β' Λυκείου για την διεξαγωγή της 43ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας και πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και την Δευτέρα 7/2/2022

Δευτέρα, 7/2/2022, 6η ΄διδακτική ώρα: Συνάντηση με τους μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ΕΥΡ στην σχολική Βιβλιοθήκη και διεξοδικότερη ενημέρωση για το ΕΚΝ, το ΕΚΝΕ και τις Εθνικές Συνδιασκέψεις Επιλογής.

Τρίτη, 8/2/2022, 5η διδακτική ώρα: Συνάντηση ομάδας Ε.Υ.Ρ. στη Σχολική Βιβλιοθήκη παρουσία της κ. Γεωργάκη και της κ. Ταούζη. Από τους 15 που εξέφρασαν αρχικά ενδιαφέρον στην σημερινή συνάντηση-συνέντευξη παρουσιάστηκαν 8 μαθητές. Επιλογή των: Τζιοβάνι Κ. (Β3) και Γεώργιου Σ.(Β5) και της μαθήτριας Θωμαΐδος Λ. (Α4) ως αναπληρωματικής. Κατάθεση αίτησης συμμετοχής.



Β' Φάση: Προετοιμασία

Σάββατο, 26 /2/ 2022 Υβριδική Ενημερωτική Συνάντηση, (9.00π.μ. έως 16.30μ.μ) Υβριδική Ενημερωτική Συνάντηση για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και πώς να συμμετάσχετε σε δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος στο Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης -Europe Direkt Aίθουσα ΟΚ! Thess, Θεσσαλονίκη – Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM Οι μαθητές μας την παρακολούθησαν διαδικτυακά
Περισσότερα: https://www.facebook.com/eypgr/posts/4503724099731429

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022: Επίσημη επιβεβαίωση συμμετοχής του 2ου ΓΕΛ Γέρακα στην 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής με τους δύο επιλεγμένους μαθητές μας Γιώργο Σ. και Τζοβάνι Κ. της Β' Λυκείου

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.eypgreece.org/
https://el-gr.facebook.com/eypgr/
https://www.facebook.com/athens43rd/
https://www.instagram.com/athens43rd/







[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [21-22]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2022