Συμμετοχή στο Open Classroom Conference 2020


Το σχολείο μας συμμετείχε στις 8 Νοεμβρίου 2020 στο διαδικτυακό συνέδριο
Open Classroom 2020 που είχε θέμα :
«Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Νέες προκλήσεις και προοπτικές ».
Συνδιοργανώθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για εξ Απόστασεως,
το Ινστιτούτο ΕΚπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείο Παιδείας,
και Ηλεκτρονικής Μάθησης - (European Distance and E-Learning Network – EDEN).

Ήταν στο πλαίσιο του έργου Reflecting for Change και στόχος ήταν να διερευνηθεί η εισαγωγή της ιδέας του "Ανοιχτού σχολείου" ως ένα ελκυστικό περιβάλλον που εισάγει αποτελεσματικά νέες μεθοδολογίες , εργαλεία και περιεχόμενο με τον επανασχεδιασμό της μάθησης, φέρνοντας σε επαφή οικογένειες, ομάδες κοινότητας, τοπικές επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, πανεπιστήμια , σε ένα οικολογικό σύστημα καινοτομίας.

Η διευθύντρια του Σχολείου κ. Ευαγγελία Γεωργάκη και μια ομάδα αποτελούμενη από τους Ορέστη Δ., Στάθη Γ. Νίκο Τ. και Δημήτρη Ψ. παρουσίασαν την εμπειρία του σχολείου από τη συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα και το άνοιγμα στην τοπική κοινωνία.

Μέσα από την εμπειρία τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα OSOS οι μαθητές ανέπτυξαν πώς ανέλαβαν τον ρόλο του Ενεργού Πολίτη και πώς με σεβασμό στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δημοκρατικές αξίες, εισήγαγαν την καινοτομία, διεύρυναν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και ανέπτυξαν δίκτυα συνεργασίας με ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα.






Η παραγωγή του βίντεο πραγματοποιήθηκε στις 6-11-2020, τελευταία μέρα πριν το lockdown, με τη βοήθεια του καθηγητή πληροφορικής κ. Αναστόπουλου και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Δείτε περισσότερα στο http://openclassroom2020.ea.gr/.




[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [20-21]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2021