Παρουσίαση ερευνητικών εργασιών Β τάξης

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης με την καθοδήγηση των καθηγητών τους παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών τους για το πρώτο τετράμηνο.


Το Β1 είχε θέμα:
Μύθοι και θρύλοι
με υπέθυνη καθηγήτρια την κυρία Σιδερά Παρασκευή
Στόχος της εργασίας ήταν η συγκέντρωση και δημιουργική διαχείριση πληροφοριών αναφορικά με μύθους και θρύλους λαών. Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με διαφορετική ομάδα χωρών - λαών και μελέτησε πηγές. Η ενασχόληση με το θέμα ενίσχυσε τη γνωριμία με τους άλλους λαούς με στόχο την κατανόηση και αποδοχή των άλλων.


Το Β2 είχε θέμα:
Η χημεία στην κουζίνα μας - Σοκολάτα: ένας γλυκός πειρασμός
με υπέθυνη καθηγήτρια την κυρία Κοτσοβού Ελένη.
Ασχολήθηκαν με την ιστορία και τους τρόπους καλλιέργειας του κακαόδεντρου, την παραγωγή τα είδη και τη χημική σύσταση σοκολάτας. Επίσης εκτέλεσαν συνταγές με κακό και στην παρουσίαση προσέφεραν φρεσκομαγειρεμένες λιχουδιές.

Το Β3 είχε θέμα:
Διατροφή και φαγητό από τον κόσμο
με υπέθυνη καθηγήτρια την κυρία Αγγέλου Δήμητρα
Οι μαθητές συνέλεξαν και παρουσίασαν πληροφορίες σχετικά με το φαγητό και τη διατροφή από διάφορες χώρες, με στόχο να γνωρίσουν και να εκοικειωθούν με τις διατροφικές συνήθειες διαφόρων λαών παγκοσμίως και να επιτευχθεί η κατανόηση της διαφορετικότητας των ανθρώπων, των λαών και των διατροφικών συνηθειών τους.


Το Β4 είχε θέμα:
Αναβολικά και συνέπειες
με υπέθυνη καθηγήτρια την κυρία Πατρινέλλη Μαρία
Σκοπός της εργασίας ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τι ακριβώς είναι το ντόπιγκ, ποια η επικινδυνότητα της χρήσης τους, σε ποιους τομείς έχει διεισδύσει και ποια είναι τα κίνητρα της χρήσης τέτοιων ουσιών. Έγινε έρευνα σε βιβλιογραφία, το διαδίκτυο και έρευνα με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο στους μαθητές του σχολείου.

Το Β5 είχε θέμα:
Αθλητισμός - Ιστορία γνωστών εταιρειών με υπέθυνο καθηγητή τον κύριο Νερουτσόπουλο Ιωάννη.









[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2020