Συλλογή από καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων



Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 φορτηγό από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συμπαράστασης & Αρωγής Παραπληγικών & Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ (http://www.hliaxtida.org.gr/) παρέλαβε 8 μεγάλες σακκούλες γεμάτες με πλαστικά καπάκια.


Η πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Τα καπάκια αυτά μεταφέρονται σε εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζονται Σύλλογος από όλη την Ελλάδα, όπου τα παραλαμβάνει και συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Κατόπιν, αυτά χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Για να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο πρέπει να μαζέφτούν συνολικά ένας τόνος καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια. Αυτός ο μεγάλος αριθμός που φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκεντρωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα και από ένα άτομο. Η συντονισμένη προσπάθεια όμως πολλών φέρνει αποτέλεσμα και για κάθε έναν τόνο καπάκια η εταιρία ανακύκλωσης από τη Θεσσαλονίκη αποζημιώνει ποσό της τάξης των 180 ευρώ.

Δείτε την ανάρτηση της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ, με ιδιαίτερη αναφορά στην επιστάτρια του σχολείου μας, κα Χρύσα Αναγνωστοπούλου, που συντονίζει την δράση. http://www.hliaxtida.org.gr/










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2020