Συμμετοχή στην Ημερίδα ΙΕΠ: "Ημέρα του Ανοιχτού Σχολείου"

Open Schools for Open Societies- OSOS
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 το σχολείο μας συμμετείχε στην Ημέρα Ανοιχτού Σχολείου με θέμα: «Οpen Schools for Open Societies» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία») που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (εθνικός συντονιστής του Έργου) σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό συντονιστή του Έργου (Ελληνογερμανική Αγωγή) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) που πραγματοποιήθηκε από τις 09:30 μέχρι τις 18:30 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

Το ευρωπαϊκό έργο Η2020: «Οpen Schools for Open Societies - ΟSOS» («Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία») έχει σκοπό τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για το «ανοικτό σχολείο» με βασικό άξονα τις φυσικές επιστήμες και τα αντικείμενα του STEM σε θεματικές που συνδέονται με σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις, σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

Οι Εκπαιδευτικοί-Συντονιστές/Συντονίστριες και τα Μέλη των Παιδαγωγικών ομάδων από τα σχολεία του έργου, εκτός από την ενημέρωση που έλαβαν, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο μεταξύ τους και με τους/τις εισηγητές/τριες, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις για εκπαιδευτικά ζητήματα που άπτονται της θεματικής του Ανοικτού Σχολείου και ειδικότερα για τα σχέδια εργασίας και τις κοινότητες μάθησης, που έχουν ήδη υλοποιηθεί κατά τα δύο συναπτά έτη 2017-2018 και 2018-19, καθώς και για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το τρέχον και τελευταίο έτος εφαρμογής του έργου 2019-2020.

Στην πρωινή συνεδρία παρουσιάστηκαν οι κεντρικές ομιλίες από το ΙΕΠ, το ΕΚΠΑ, το Παν/μιο Δρέσδης. Ακολούθησαν παράλληλες συνεδρίες όπου παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές ανοικτών σχολείων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το εργαστήριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών "Frontiers" : "Φέρνοντας την έρευνα αιχμής στη Σύγχρονη Φυσική στη σχολική τάξη" με εκπαιδευτικά σενάρια, πειράματα και εικονική επίσκεψη στο παρατηρητήριο Βαρυτικών Μελετών Virgo στην Ιταλία.

Το σχολείο μας εκπροσώπησε η διευθύντρια κα Ευαγγελία Γεωργάκη.









[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2019