Πέντε μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Γέρακα στο Στρασβούργο για το Euroscola 2020

Πέντε μαθήτριες του 2ου ΓΕΛ Γέρακα, η Φρύνη Δ., η Αντιγόνη Κ., η Ανδριανή Κ., η Θάλεια Μ. (Β' Λυκείου) και η Σοφία Κ. (Γ' Λυκείου) έλαβαν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUROSCOLA, 26-28 Φεβρουαρίου 2020.

Οι μαθήτριές μας επιλέγησαν μετά από συμμετοχή σε γραπτό διαγωνισμό με θέμα σχετικό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ 212 μαθητών των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά. Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από τους 24 επιτυχόντες και 3 συνοδούς- καθηγήτριες.


Την Πέμπτη 27/2/2020, διεξήχθη η ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ομάδες 24 μαθητών από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εξέφρασαν τις απόψεις και τις προσδοκίες τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Στη συνέχεια, έκαναν παρουσιάσεις, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με συνομηλίκούς τους από όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε.. Η μαθήτριά μας Στέλλα Κ. εκφώνησε τον λόγο ως εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής. Οι εθνικές ομάδες παρουσίασαν την ιστορία και την κληρονομιά του τόπου τους, συμμετείχαν σε δημοσκόπηση και σε Επιτροπές, σχετικές με το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους εθισμούς (αλκοόλ, ναρκωτικά), το μέλλον της Ευρώπης, τη μετανάστευση και την απασχόληση των νέων.
Η μέρα τελείωσε με ένα ωραίο και επιμορφωτικό παιχνίδι, το Eurogame. Η ελληνική ομάδα διακρίθηκε για την ευρηματικότητα των τοποθετήσεων των μελών της, την ευγλωττία και το ήθος τους και απέσπασε τα συγχαρητήρια από τους συναδέλφους των άλλων εθνικών αποστολών και του προέδρου της ολομέλειας κ. Ευάγγελου Γκιντέρσου.


Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιελάμβανε ξενάγηση στην πόλη του Στρασβούργου, τον καθεδρικό ναό, την πλατεία του Γουτεμβέργιου και πολλά ακόμη αξιοθέατα. Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020, με ενδιάμεσο σταθμό τη Χαϊδελβέργη, η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα.

Εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της εκδρομής και τις γνώσεις που αποκόμισαν, οι μαθητές της ελληνικής αποστολής γνώρισαν ανθρώπους από διαφορετικές χώρες αλλά με παρόμοια ενδιαφέροντα και έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία!










[Κεντρική Σελίδα] [Εκδηλώσεις] [19-20]
© 2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα 2020